18. februar 2016.18. feb 2016.
SASTANAK O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

ZA VEĆU SIGURNOST UČESNIKA

Predstavnici Agenicije za bezbednost saobraćaja održali su sastanak sa Gradskim savetom za koordinaciju bezbednosti saobraćaja, što je predstavljalo prvu aktivnost u okviru treće faze projekta “Benčmarking bezbednosti saobraćaja u lokalnim samoupravama“. Šabac u ovom projektu učestvuje sa još 10 gradova i opština, a ovom prilikom su prezentovani dosadašnji rezultati i uporedilo se gde je Šabac u odnosu na ostale učesnike. Pokazalo se da je Šabac iznad proseka, kada je u pitanju ova problematika.
-Rezultati pokazuju da Šabac radi na bezbednosti saobraćaja, ali da ima još dosta prostora i to vezano za upravljanje bezbednošću. Treba da delujemo aktivno i sprečimo da posledice u saobraćajnim nezgodama budu veće. Svi subjekti koji su uključeni u bezbednost saobraćaja treba da porade na međusobnoj koordinaciji. Treba staviti akcenat na ranjive kategorije učesnika, a to su deca, mladi, motociklisti, biciklisti. Smanjenjem stradanja tih kategorija imaćemo bolje rezultate. Takođe, mora se obratiti pažnja na korišćenje sigurnosnih pojaseva, kao i upotrebu mobilnih telefona koji odvraćaju pažnju, naveo je pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Zoran Alimpić.
Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja podsetio je da je za ovu godinu naručena Strategija o bezbednosti saobraćaja, prema kojoj će se orjentisati u daljem radu, kada bude gotova. Ovakvu strategiju ima samo nekoliko gradova u Srbiji.
-Zahvaljujući ovoj metodi možemo da se uporedimo sa drugim gradovima u Srbiji i ne samo da nastojimo da budemo bolji na lokalnom nivou, nego da vidimo gde stojimo na nivou Srbije kada se radi o bezbednosti saobraćaja. Prema tome možemo da donosimo prave odluke kako bi svi u našem gradu bili bezbedniji, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa