18. februar 2016.18. feb 2016.
MINISTAR ALEKSANDAR VULIN POSETIO “KARITAS“ U ŠAPCU

ZAJEDNIČKIM TRUDOM DO SOCIJALNE PRAVDE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, na međunarodni Dan socijalne pravde, posetio je dnevni boravak za osobe sa mentalnim i intelektualnim smetnjama “Sveta Sofija“ i servis za hemijsko čišćenje i pranje veša “Elio“. Oba ova projekta “Karitasa“ Šabac osmišljeni su da olakšaju život ljudima iz najnezaštićenijih društvenih grupa. Pored toga, perionica veša zasnovana je na principa socijalnog preduzetništva.
Ministar Vulin je istakao da je odnos ljudi koji rade sa njihovim korisnicima najvažniji, i da je razlog njegove poseta upravo da ih upozna i zahvali im se pažnji, brizi i nezi koju im ukazuju.
-Na Dan socijalne pravde svi treba da se setimo da možemo da pomognemo jedni drugima i da podelimo jedni sa drugima. Najbolji način da socijalna pravda zaista postane deo naših života jeste da omogućimo ljudima da stvaraju i rade. Preduzeća koja se bave socijalnim preduzetništvom u Srbiji, nažalost, nisu razvijena. Ima ih tek nešto oko 1.000 i u njima radi samo 10.300 ljudi. Socijalna preduzeća su šansa koju ne koristimo, rekao je ministar i najavio da će Zakon o socijalnom preduzetništvu biti jedan od prvih koji će biti usvojen odmah nakon izbora.
Miroljub Nikolić, direktor “Karitasa“ Šabac istakao je da je čast, kako za ovu organizaciju, tako i za čitav nevladin sektor da ministar baš na ovaj dan obilazi njihove ustanove i usluge koje promovišu socijalnu zaštitu i socijalno preduzetništvo.
-Ovo je pokazatelj da Ministarstvo ozbiljno shvata nevladin sektor kao partnera u svojim poslovima. Danas je najjednostavnije reći da svi teško živimo, ali ako zajednički smognemo snage da prepoznamo potrebe najugroženijih članova našeg društva i ako ih rešimo, sigurno ćemo biti na putu da uspostavimo socijalnu pravdu. Mislim da je grad Šabac dobar primer saradnje nevladinog sektora, Gradske uprave i javnih preduzeća, gde kroz zajedničko pružanje usluga nastojimo da podignemo kvalitet života osobama koje žive na rubu našeg društva, rekao je Nikolić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa