18. februar 2016.18. feb 2016.
SAOPŠTENjE SRPSKE NARODNE PARTIJE

HITNO FORMIRATI KANCELARIJU ZA SARADNjU SA RUSIJOM

Srpska narodna partija (SNP) ““ shodno jasnom opredeljenju dve trećine građana da Srbija ne treba da pristupi Evropskoj uniji (EU) ukoliko je uslov za to uvođenje sankcija Rusiji ““ zahteva hitno osnivanje Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa Ruskom Federacijom (RF).
To tim pre, jer već funkcionišu na desetine kancelarija, agencija i drugih specijalizovanih državnih institucija za tzv. evroatlantske integracije, ne računajući ministarstva i druge vladine organe koji imaju posebne departmane za saradnju sa EU ““ a ne postoji niti jedna državna institucija zadužena za ekonomsku, političku i vojnu saradnju sa najbližim političkim i ekonomskim partnerom naše zemlje.
SNP podseća da Srbija ima povlašćeni status u ekonomskim odnosima sa Rusijom koji ne koristi u dovoljnoj meri, jer u Beogradu nema institucionalnih kapaciteta na državnom nivou za realizaciju te saradnje.
SNP, kao jedina partija koja je u Skupštini Srbije glasala protiv sporazuma kojim je, između ostalog, omogućeno da se pripadnici NATO slobodno kreću po Srbiji i da čak imaju i diplomatski imunitet i privilegije ““ upozorava da je to potez koji nas opasno približava „crvenoj liniji“ i skreće sa pozicije vojne neutralnosti.
Istovremeno, predstavnici centralne vlasti u Sarajevu, protivno volji Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, poručuju da je cilj BiH ulazak u EU, pa još i u NATO pride, a u Srbiji su sve glasniji raznorazni centri moći koji se gromoglasno, putem najuticajnijih medija, zalažu za zaustavljanje svake saradnje sa Moskvom, lobiraju za podizanje zida između bratskog srpskog i ruskog naroda i guraju Srbiju u antirusku političku i vojnu koaliciju.
Zato je osnivanje institucije za saradnju sa Rusijom jedini mogući odgovor na ovu antirusku šizofreniju dela političkog „mejnstrima“ koja, na svu sreću, ne odgovara volji ogromnog dela građana ove zemlje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa