18. februar 2016.18. feb 2016.
REDOVNA GODIŠNjA SEDNICA

ANALIZA PRE KRAJA LOVNE GODINE

Lovačko udruženje, “Sele Jevtić“, iz Šapca, odrožalo je redovnu godišnju sednicu. Na tom skupu, lovci su razgovarali o angažovanosti u protekloj godini ali sumirani su i rezultati lovne godine koja je pri kraju.
Usvojen je i izveštaj ““ o radu i aktivnostima lovišta , “Dobrava“, za prošlu godinu. Uz to usvojen je i finansijski plan kao i članarina za tekuću godinu. Inače, predlog udruženja , bio je, da ovogodišnja članarina bude u visini od jedanaest hiljada dinara, što su skupštinski delegati glatko odbacili, jel u prošloj godini inflatorna kretanja nisu zabeležila drastične skokove i ne više od deset odsto. Skupština se izjasnila i usvojila neke od predloga za počasne članove udruženja, utvrđeni su rokovi za uplatu ““ članarine po ratama. Rok za prvu uplatu je, poslednji dan marta, a visina novčane mase je tri hiljade dinara. Druga rata, uplate u istom iznosu je, trideseti maj, a poslednji deo članarine u visini od četiri hiljade dinara, treba uplatiti do kraja jula.
Analizirajući lovište, istaknuto je, da je u prošloj lovnoj sezoni pernata divljač bila na zadovoljavajućem nivou, da je sitna dlakava divljač u opadanju, da srneća divljač ide uzlaznom linijom i da se bliži optimalnom broju jedinki u lovištu. Crna divljač, u zavisnosti od uslova staništa, koja pokazuje veliku plastičnost u prilagođenosti različitim uslovima je, u korektnom broju, Inače, na tu visoku divljač bili su organizovani i lovni izlasci.
Treba istaći, da je, na sednici bilo polemike kao i ne usaglašenosti pojedinih lovnih sekcija na prostornost u lovnom danu, diskutovalo se takođe i potrebnom broju lovaca u jednoj sekciji kako bih ista mogla da funkcioniše.
Inače, na sastanku moglo se čuti i veliko nezadovoljstvo lovaca iz Majura. Majur je, jedna od najvećih sekcija, broj lovaca je u istoj, šezdeset, a teren nam je sve manji i urbanizovaniji. To znači da treba ozbiljno razmišljati o lovnim revirima, kako i piše u dozvolama za lov, naglasio je Srboljub Kovačević, jedan od tri delegate te sekcije. Bilo je tu još dosta polemike koje je više prilagodljiva razgovoru između stručne službe predstavnika sekcija . Uz sve te razgovore lovaca, treba naglasiti da za oko mesec dana sledi nova skupštinska sednica koja će biti ujedno i izborna pa novi saziv može dosta popraviti u radu - kako u skupštinskom tako i kvalitetu i kapacitetu lovišta, “Dobrava“. Trenutno u toku su pripreme za raspisivanje izbora u lovnim sekcijama, a potom sledi pomenuta izborno skupštinsko zasedanje delegata novog saziva. Trenutno - lovci su na potezu, a od “tih“ poteza, zavisi i dalji rad udruženja.
B.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa