18. februar 2016.18. feb 2016.
Jubilej udruženja pčelara iz Krupnja i Rađevine

VREDNI PČELARI

Dodela priznanja Saveza pčelara. Aktivnosti i planovi za budućnost. Okrugli stolovi i diskusije
U organizaciji Udruženja pčelarskih porodica „Sokolske planine“ iz Krupnja i podršku sveštenika Aleksandra Đurđeva u sali crkvene opštine Dobri Potok u ponedeljak 15. februara obeležena je pčelarska slava Sretenje Gospodnje. Tom prilikom održana je redovna godišnja skupština udruženja na kojoj su dodeljena priznanja najuspešnijim pčelarima Rađevine za prethodnu godinu.
U prisustvu Rada Grujića predsednika opštine Krupanj dodeljena su priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije koji okuplja preko 200 pčelarskih udruženja širom zemlje: Diploma „Profesor Jovan Živanović“ Stanku Vasiljeviću, Zlatna medalja „Zaslužni pčelar“ Zlatomiru Maksimoviću i Milosavu Vasiću, Diploma počasnom članu saveza pripala je Radivoju Nikoliću, pohvalnica Draganu Stepanoviću, zahvalnica Miodragu Popoviću i povelja Vidoju Andriću.
- Planovi udruženja za ovu godinu su da se radi na prijemu novih članova kako bi se povećala proizvodnja meda u Rađevini, jer je kvalitet ovog proizvoda izuzetan u zemlji i šire imajući u vidu da predstavlja jedan od strateških proizvoda širom Evrope. Takođe, treba raditi na seobi košnica kako bi se ostvarili veći prinosi - ističe predsednik udruženja Zlatomir Maksimović koji od najvećih problema navodi otkup meda i povećanje zaštite od nekontrolisanog prskanja voća, gde i ovim putem apeluje na sve poljoprivrednike da povedu računa o načinu i vremenu prskanja svojih kultura pred početak nove pčelarske paše.
Organizovani su okrugli stolovi i diskusije vezane za pčelarstvo u kojima su učestvovali pčelari iz Rađevine, okolnih opština, kao i Beograda, Šapca, Valjeva, Velikog Zvornika, Lazarevca i Belanovice.
Udruženje pčelarskih porodica „Sokolske planine“ iz Krupnja je osnovano 2010. godine i okuplja oko 50 aktivnih članova.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa