25. februar 2016.25. feb 2016.
GRADONAČELNIK U POSETI HOLANDSKIM PROIZVOĐAČIMA HRANE

NAJAVLjENA NOVA INVESTICIJA

U okviru redovnih poseta uspešnim firmama koje posluju na teritoriji Šapca, gradonačelnik Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je predstavništvo holandskog proizvođača stočne hrane “De Heus“, koji je prošle godine preuzeo šabačku fabriku „Proteinka“. Gradonačelnik Zelenović je razgovarao sa rukovodstvom firme o planovima za naredni period i najavljenoj investiciji od dva miliona evra u 2016.godini, koja će unaprediti poslovanje firme „De Heus“.
- Borimo se za nova radna mesta u Šapcu. Investicije u ovoj fabrici će doprineti da se u narednom periodu zaposle novi ljudi. Imamo plan da se u Šapcu, u ovoj godini, na različitim poslovima zaposli 2.000 ljudi. Dobar primer je velika holandska firma, druga po veličini u Evropi u oblasti proizvodnje hrane za stoku, koja je odlučila da dođe u Šabac i u ovoj godini uloži dva miliona evra u poslovanje. To je dobro i za naše poljoprivrednike koji mogu povećati svoju zaradu, dodao je gradonačelnik.
Prema rečima Nebojše Čipčije, direktora firme „De Heus“, izmene u poslovanju očekuju se do kraja godine.
- Prošle nedelje je učinjena izmena u Agenciji za privredni registar, tako da se firma više ne zove „Proteinka“, već „De Heus“ doo Srbija. Prvi korak je „ribrending“ preduzeća. Planirano je da investiramo novac u izgradnju još jednog proizvodnog tornja, sa novom i modernijom opremom. Težimo da podignemo proizvodnju na viši nivo i da do 2018. godine proizvodimo 200 hiljada tona godišnje, što je tri puta više od trenutnog. Prvu fazu ćemo izvesti sa postojećim kapacitetima, a kada povećamo proizvodnju, proporcionalno tome zaposlićemo nove radnike, naveo je Čipčija.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa