25. februar 2016.25. feb 2016.
GRADONAČELNIK ŠAPCA I AMBASADOR HRVATSKE O PREKOGRANIČNOJ SARADNjI

Novi programi i bolji odnosi

“Naša iskustva su primerena za čitavu Srbiju, odnosno gradove koji žele da nova finansijska sredstva, novi programi saradnje i bolji odnosi sa komšijama budu uspostavljeni“, istakao je ambasador Hrvatske
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sastao se nedavno u zgradi Vlade AP Vojvodine sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Gordanom Markotićem. U konstruktivnom razgovoru, razmatrali su se načini prekogranične saradnje u okviru IPA fondova i povezivanje županija i grada Šapca, a sve u cilju ostvarivanja sredstava za bolji društveno““ekonomski razvoj grada, uvećanje budžeta i jačanje privredne klime, kroz poslovnu saradnju privrednika Hrvatske i Šapca. Sastanku su prisustvovali pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju AP Vojvodina Branislav Bugarski, kao i Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave grada Šapca.
- Razgovarali smo o konkretnim mogućnostima povezivanja županija iz Hrvatske sa gradovima u Srbiji, ukazao je Gordan Markotić, ambasador Hrvatske u Srbiji.
Kako je istakao gradonačelnik Šapca, grad Šabac će učiniti sve da udvostruči budžet, a Gradska uprava već poseduje Odeljenje za razvoj čiji je cilj da kroz kvalitetne i sada već dostupne projekte Evropske unije obezbedi više sredstava u gradskoj kasi.
- Mislim da možemo, zahvaljujući hrvatskom ambasadoru, da nađemo partnere sa druge strane reke Save. Imamo konkretne predloge, a uskoro ćemo razmeniti podatke. Grad Šabac je već aplicirao na dva poziva za prekograničnu saradnju sa Hrvatskom i Bosnom, i očekujemo dobre vesti. Uradićemo sve što je potrebno da promovišemo naš grad, uvećamo gradski budžet i spojimo hrvatske i šabačke privrednike kako bi mogli da ostvarimo dobre poslovne rezultate, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Zajednički zaključak je da je sastanak bio uvod u konkretne aktivnosti prekogranične saradnje Šapca i Hrvatske. Istovremeno, i promocija potencijala i mogućnosti grada Šapca koji svoj prosperitet želi da ostvari i na način koji je dao odlične rezultate u Hrvatskoj.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa