25. februar 2016.25. feb 2016.
RAZGOVORI POVODOM ODNOŠENjA SMEĆA IZ ŠABAČKIH SELA

MEŠTANI TRAŽE JASNE KRITERIJUME

Odluka o obustavi naplate odnošenja smeća sa seoskog područja doneta je zbog nejednakih uslova pod kojima se ova usluga pruža žiteljima šabačkih sela, rečeno je na sastanku meštana Ševarica i predstavnika Gradske uprave
Meštani Ševarica žele da plaćaju uslugu odnošenja smeća iz sela, ali pod jasnim i jednakim uslovima, kažu predstavnici Saveta mesne zajednice, koji su o ovoj temi prošlog četvrtka razgovarali sa gradonačelnikom Šapca. Od decembra, kada je usluga uvedena, u praksi je evidentiran niz problema.
- Naša najveća primedba odnosi se na to što istu cenu plaćaju domaćinstva u kojima živi pet članova i domaćinstva u kojima živi jedna osoba. Isto tako, račune su dobila i domaćinstva u kojima niko ne živi. Druga zamerka nam je loša obaveštenost meštana o načinu sortiranja smeća. Čak i socijalno ugroženi stanovnici su dobili račun sa punom cenom, rekao je Milan Popović, predsednik Saveta mesne zajednice Ševarice.
Odnošenje smeća iz šabačkih sela je odluka koju su podržali svi odbornici Skupštine grada, zbog čega je obaveza nadležnih iz JKP „Stari grad“ da unaprede ovu uslugu, kako bi građani bili zadovoljni, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Stalo nam je da živimo u čistoj i zdravoj okolini i da svi brinemo o njoj. Zato smo doneli odluku da odnosimo smeće iz svih mesta sa teritorije Šapca. Pošto je ovo nova usluga koja se uvodi u sela, tražio sam od nadležnog preduzeća, JKP „Stari grad“, da sa pojačanom pažnjom i radom uvedu ovu uslugu u seoska domaćinstva. Nisam zadovoljan kako se sprovodi gradska odluka, a dokaz za to su nezadovoljni meštani u nekoliko sela. Nezadovoljni su načinom na koji se smeće odnosi, rasporedom odnošenja smeća i nedostupnošću kontejnera, odnosno kanti. Očekujem da JKP „Stari grad“ sagleda sve probleme i u razgovoru sa predsednicima saveta mesnih zajednica i meštanima ponudi rešenja za ove probleme, rekao je Zelenović.
Predstavnici grada kažu da je ideja o odnošenju smeća sa seoskog područja dobra, jer će tako sela ostati bez divljih deponija. Uporedo sa otklanjanjem nedostataka na postojećem modelu obračuna usluga i načina iznošenja smeća, radiće se i na širenju usluge u ostalim šabačkim selima
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa