25. februar 2016.25. feb 2016.
ZAMENIK GRADONAČELNIKA POSETIO CULjKOVIĆ

REKONSTRUKCIJA MOSTA

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić posetio je prošlog utorka Mesnu zajednicu Culjković. Tom prilikom razgovarao je sa Predragom Vujkovićem, predsednikom MZ Culjković, o problemima koje ima mesna zajednica i posetio radove na rekonstrukciji mosta, koji je pretrpeo velika oštećenja 2014. godine za vreme majskih poplava.
-Mesna zajednica je mesto na kom treba da se donose sve važne odluke, jer je to jedini način da građani sami određuju svoje prioritete i utiču na kvalitet života. Decentralizacija odlučivanja je od ključne važnosti za razvoj grada, zato grad podržava inicijative mesnih zajednica i zato je važno da upravo one imaju inicijativu, kao što vidimo da je imaju ovde u Culjkoviću. Udruživanje mesnih zajednica može dovesti do brže realizacije projekata koji će svima biti od koristi, a gradska uprava ima resurse koji im mogu pomoći u apliciranju na konkursima i pisanju projekata- rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Grad Šabac je izašao u susret želji meštana Culjkovića i pomogao pri pisanju projekta, zahvaljujući kojem su od Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja odobrena sredstva u iznosu od 3,2 miliona dinara. Predsednik Mesne zajednice Predrag Vujković istakao je da će rekonstrukcijom mosta i pristupnih saobraćajnica meštani Culjkovića imati dobru vezu i sa selima Grušić, Metković i Dobrić. Radovi na rekonstrukciji su počeli pre desetak dana, a njihov završetak se očekuje do kraja aprila. Tokom obilaska radova na mostu, zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić je istakao značaj donošenja svih važnih odluka na nivou mesnih zajednica, jer meštani najbolje mogu odrediti koje probleme u njihovoj sredini treba prioritetno rešavati.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa