25. februar 2016.25. feb 2016.
DOGOVOR UDRUŽENjA I JAVNOG PREDUZEĆA

DO BRŽEG POPISA

Šabačko Udruženje “Dobar komšija“ i Odeljenje za urbanizam grada Šapca dogovorili su saradnju koja treba da olakša sprovođenje Zakona o ozakonjenju objekata. Plan je da članovi komisije za popis obaveštavaju predsednike skupština stanara o terminima izlaska na teren i o dokumentaciji koju stanari treba da pripreme.
Bojan Nikolajević, predsednik Udruženja “Dobar komšija“ naveo je da su nedavno održali skupštinu udruženja na kojoj su definisali probleme. Oni će biti sprega komunikacije javnih preduzeća i predstavnika skupština stanara.
-Odeljenje za urbanizam će se javljati Udruženju, a mi ćemo preko predsednika skupština stanara doći do samih stanara i pružiti im transparentnu informaciju o tome šta mogu da urade i na koji način. Želimo da budemo servis stanara, rekao je Nikolajević.
Popis je radilo pet ljudi, odnosno dve ekipe. Prošle sedmice je krenuo i prošireni deo komisije za popise koji sa građevinskim inspektorima da bi se obučili. Od ove sedmice će, tako popis raditi još 15 ljudi. Jelena Jekić, načelnica Odeljenja za urbanizam očekuje da će se u narednom periodu postupak popisa znatno ubrzati.
-Građevinski inspektori su prilikom popisa nailazili na probleme iz razloga što nisu bili u mogućnosti da stupe u kontakt sa predsednicima skupština stanara, a veliki broz zgrada ih uopšte i nema formirane. Kod popisa se rešenja donese na skupštinu stanara. Na ovaj način ćemo ubrzati saradnju u tom pravcu, navela je Jekićeva.
Šabac ima 20.000 stanara u 400 zgrada. Udruženje “Dobar komšija“ poziva sve predsednike skupšitna stanara da se učlane i zajedno definišu i reše probleme. Trenutno je u Udruženje učlanjeno pedesetak predsednika skupština stanara. Prostorije su u Vlade Jovanović 3.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa