19. avgust 2010.19. avg 2010.
INTERNACIONALIZACIJA KOLONIJE

ZINAIDA U SRBIJI

U galeriji Kolonije u Jaloviku, prošlog ponedeljka otvorena je izložba 33. saziva. Želja organizatora je da ubuduće bude što veći broj umetnika iz inostranstva. Među ovogodišnjim učesnicima pažnju nam je privukla mlada slikarka iz Gruzije Zinaida Mopasan
Nakon deset dana intenzivnog rada i druženja, učesnici 33. saziva jalovičke likovne kolonije predstavili su svoje slike široj publici. Teoretsku stranu umetnosti zastupao je gost iz Holandije Mark Kremer, koji je otvorio izložbu.
- Ovo mesto je jako mirno pa su umetnici bili fokusirani na rad. Osetio sam veliki internacionalni potencijal ove kolonije, odnosno njenu mogućnost otvaranja prema umetničkom svetu. Umetnost predstavlja povezivanje mesta, ljudi i vremena. Oslobađanje energije. To su stvari koje povezuju i ove radove različitih umetnika u jedinstvenu celinu ““ izložio je sažeto svoje utiske o koloniji teoretičar iz Holandije.
Internacionalizacija je jedan od prioritetnih ciljeva u radu kolonije. Pored Marka Kremera, ove godine u Jaloviku se našla i slikarka Zinaida Mopasan.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa