25. februar 2016.25. feb 2016.
TEKVONDO

Pet medalja za šapčane

Šabački tekvondo nastavio je sa uspesima na turnirima najjače G1 klase. Otvoreno Prvenstvo Slovenije (“Slovenija Open 2016“), u Mariboru donelo je pet medalja u naš grad, dve srebrne i tri bronzane medalje.
Tek u finalu zaustavljeni su Miloš Gladović (TK “Letnjikovac Eliksir“) koji je, kao i svi ostali takmičari, nastupao za nacionalni tim, odnosno kadetkinja Ana Tijanić (TK “Šabac“). Miloša je u kategoriji do 58 kg, u finalu zaustavio Grk, Georgios Simitsis, savladavši ga rezultatom 5:4, pre toga, Gladović je savladao tri rivala. Anu je, u borbi za zlato kategorije do 33 kg, savladala Austrijanka, Tatjana Filipović.
Seniorsku bronzu u svoj grad doneo je Ivan Purešević (TK “Letnjikovac Eliksir“), a budućnost šabačkog tekvondoa predstavljaju i kadeti, Mateja Vučinić (TK “Šabac“) i Bojan Stefanović (TK “Letnjikovac Eliksir“), osvajači bronzi na turniru u bivšoj jugoslovenskoj republici.
Iako neće imati medalje kao uspomenu na takmičenje u Mariboru, zapažene borbe imali su Ivan i Marko Karajlović, oba (TK “Letnjikovac“), poraženi u borbama za odličja, odnosno Marko Lazić i Dunja Sarić, takođe zaustavljeni na korak od medalja.
Narednog vikenda sledi “Zrenjanin Open 2016“.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa