25. februar 2016.25. feb 2016.
ŠABAČKI „SINALKO FRUTI“ BELEŽI RAST PROIZVODNjE

NOVA TRŽIŠTA PRIORITET

Šabačko preduzeće „Sinalko Fruti“, prošle godine zabeležilo je rast prodaje od 18 odsto. Za 2016. planiran je izvoz sokova na okolna tržišta
Licencirani partner internacionalne kompanije „Sinalko“ od 2010. godine posluje u Šapcu. Od oktobra prošle godine nalaze se na novoj lokaciji, u Severozapadnoj radnoj zoni, gde trenutno radi 50 zaposlenih. Ambiciozni planovi rukovodstva daju rezultate, jer je značajno povećan obim proizvodnje i prodaje bezalkoholnih napitaka. „Sinalko Fruti“ trenutno je na trećem mestu u Srbiji po proizvodnji sokova, a još bolji rezultati očekuju se kada počne izvoz.
- U 2015. ostvarili smo rast od 18 odsto. Slične rezultate očekujemo i ove godine, zato što smo okrenuti ka izvozu naših proizvoda. Dogovaramo izvoz u Mađarsku i Rumuniju, a u toku su i pregovori oko izvoza na tržište Ruske Federacije, u čemu nam dosta pomaže centrala naše kompanije u Nemačkoj. Nakon 2001. godine, „Sinalko“ je konačno ostvario značajan rast na domaćem tržištu sokova, gde trenutno zauzimamo treću poziciju u kategoriji gaziranih pića, kaže Vladimir Petrović, direktor preduzeća „Sinalko Fruti“.
Na domaćem tržištu, uskoro će se naći i novi proizvodi.
- Pored poznatog asortimana naših proizvoda, planiramo da proizvodimo i punimo „Sinalko grejp“ i „Sinalko jabuku“. To su dva nova gazirana soka, interesantnih ukusa, koji će biti potpuna novost na domaćem tržištu. Uvereni smo da će se oba ukusa dopasti našim kupcima, kaže Ivana Bugarčić, rukovodilac proizvodnje.
Problema, kao i u svakom poslu u Srbiji, nažalost ne manjka, a u slučaju najveće šabačke fabrike sokova, odnose se na nelikvidnost komitenata i potrošača.
- Tokom poslednje tri godine, u svim trgovinskim lancima evidentiran je pad prometa trgovine gaziranim pićima. To je nešto što pogađa sve proizvođače, pa i nas. Nadamo se boljim vremenima i rastu kupovne moći građana, što bi doprinelo još većem tržišnom učešću naših proizvoda, kaže Petrović.
POVRATAK NA STAZE USPEHA
“Sinalko Fruti“ na godišnjem nivou proizvede deset miliona litara sokova, uz vrednost proizvodnje od 270 miliona dinara. Osim planiranog izvoza, rast proizvodnje i prodaje može se očekivati i ukoliko centrala firme odluči da se u Šapcu proizvode i negazirani sokovi, o čemu će se razgovarati na velikoj konferenciji u Nemačkoj u aprilu.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa