25. februar 2016.25. feb 2016.
ODRŽANO 65. PRVENSTVO SRBIJE U KROSU

ŠABAC U ZNAKU KROS PRVENSTVA

Atletski savez Srbije poverio je Šapcu, drugu uzastopnu godinu, organizaciju Prvenstva Srbije u krosu. Još jednom, najbolje kros trkače ugostio je kompleks „Stari grad“.
Balkansko prvenstvo koje se isti dan održavalo u Turskoj onemogućilo je najbolju našu atletičarku trkačkih disciplina, Amelu Terzić, da bude u Šapcu, ali osim nje, uglavnom sve najbolje od srpskog krosa, bilo je u Šapcu ovog vikenda. Staza slična, ali po rečima organizatora, dodatno unapređena, vreme znatno lepše nego prethodne godine, upotpunilo je užitak za ljubitelje „kraljice sportova“.
Atletski klub „Crvena Zvezda“ ima pravo da kaže kako je dominirala među seniorima, ali i mi, Šapčani, možemo da kažemo kako imamo najboljeg kros trkača seniora. Nemanja Cerovac, Šapčanin, sada član Zvezde, dominirao je u svojoj konkurenciji, rutinski prigrabivši zlato.
- Uz uvek prisutne pobedničke ambicije, želju da budem najbrži, da podižem formu, imao sam poseban motiv i obavezu zbog nastupa u svom gradu. Dobro sam otvorio trku, staza mi je odgovarala, dobro sam se osećao tokom cele trke, te je i ova pobeda produkt svega toga ““ istakao je Nemanja Cerovac, nabolji senior Srbije u krosu.
Ni njegova klupska koleginica, Biljana Cvijanović, nije imala adekvatan konkurentski izazov kod seniorki. Došla je u Šabac s“™ ulogom favorita i u potpunosti je opravdala.
Zajedno sa seniorkama, trčale su i mlađe seniorke. Nije mnogo nedostajalo da Jagoda Zečević, atletičarka AŠK Tempa ponese zlato. Očekivala se od nje borba za vrh. Imala je dobar start, manji pad sredinom nadmetanja umanjio je njenu prednost, no sve do 500 meatar pred cilj, bila je vodeća. Ipak, bolji finiš imala je Ana Sekulić, dok je Zečević kroz cilj prošla druga.
- Nadala sam se zlatu, ali neću reći da sam nezadovoljna ni drugom pozicijom. Kada ste blizu prvog mesta ostane žal, ali verujem da moj nastup ovde daje materijal na kojem ćemo graditi naredne nastupe. Čestitam Ani na prvom mestu, zlato joj je pripalo sasvim zasluženo ““ naglasila je Jagoda posle trke.
Nedeljama pred prvenstvo, staza na “Starom gradu“ pripremana je kako bi se ispravili nedostaci iz prošle godine.
- Betonske delove smo prekrili peskom, pokušali da elimišemo sve rupe. Bilo je straha zbog kiše koja je padala u noći između petka i subote. Ipak, možemo konstatovati da velikih posledica nije bilo. Mi smo zadovoljni, ali što je još bitnije treneri i ljudi iz Saveza su zadovoljni, verujem da smo opravdali poverenje ““ ističu u AK „AŠK Tempo“, tehničkom organizatoru.
AŠK Tempo nema razloga da bude zadovoljan samo kao organizator, već i klub učesnik. Organizacija državnih prvenstava jeste način promocije sporta, ali još bolja pozivnica za sve su rezultati. Među trofeje, Šapčani mogu smestiti i veliki pobednički pehar namenjen najboljem timu, sveobuhvatnom ekipnom pobedniku. Bili su bolji od Juniora i pančevačkog Dinama, na drugom, odnosno trećem mestu. Osamnaest takmičara reprezentovalo je Šabac, a uz Jagodu, srebro je osvojila i Jasmina Pruginić, starija juniorka. Ekipno, prve su bile starije juniorke i pionirke, a druge su bile mlađe pionirke i stariji juniori.
- Ogroman rezultat za naš klub i šabačku atletiku. Želimo da u budućnosti imamo ekipu u svim kategorijama. Brojni smo što se najmlađih tiče, stariji su već ozbiljni činioci srpske atletike, imamo sve razloge da budemo optimisti pred naredni period. Pehar je tu da nam pokaže koliko smo postigli, ali i koliko još možemo, uz predan rad i trud ““ rekao je trener AŠK Tempo Borko Antonić.
POBEDNICI: St. pionirke (1.500 m): Petrović (NP); Ml. pioniri: Nikolić (ČAK); Ml. pionirke (1.000 m): Radin (SPR); St. pioniri (2.000 m): Džakovac (NP); Ml. juniorke (4.000 m): Zorbić (NP); Juniorke: Jovanović (UŽI); Ml. juniori (5.000 m): Malešević (I); Juniori: Mićović (L); Ml. seniorke (5.000 m): Sekulić (UŽI); Seniorke: Cvijanović (CZ); Ml. seniori (8.000 m): Ničić (PAN); Seniori: Cerovac (CZ).
Veterani (4.000 m): Bogićević (do 45 godina), Minić (55), Radulović (60), Ćirić (65); (2.000 m): Petrović (70), Šljivić (75), Antonić (80), Kovač (85); Veteranke (1.000 m): Janković (do 55 godina), Dišić (60), Lovrek (65), Putnjiković (80).
EKIPNO (ukupno): 1. „AŠK Tempo“ (Šabac); 2. „Junior“ (Krupanj); 3. „Dinamo“ (Pančevo)
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa