25. februar 2016.25. feb 2016.
PRVA A LIGA ““ 11. KOLO

Preokret u drugom poluvremenu

VK „Šabac“ ““ VK „Stari Grad“ 11:9 (1:2, 2:2, 5:2, 3:3)
Gradski bazen. Gledalaca 700. Sudije: Golijanin i Stefanović (oba Beograd). Delegat: Marjanović. Isključenja: Šabac 15, Stari grad 7. Peterci: Šabac 1 (1)
ŠABAC: Aleksić (kap), Petrović, Marković 3, Prolić, Nosović 3, Eškert 2, Car, Matović, Bogićević 1, Lončarić, Tešić, Tenžera, Popović, Ukumanov 2. Trener: Nikolić
STARI GRAD: Kukić (kap), Mitrović 1, Stefanović, Vuletić, Rakić, Alijagić 3, Gigović, Rađenović, Šuberić 2, Šećerović, Filipović 1, Pavlović, Čučković 2. Trener: Mijalkovski
Beograđani su došli u Šabac posle četiri uzastopna trijumfa i vrlo samouvereno su počeli meč. Ipak, kvalitet je na strani Šapca. Serija u trećem periodu odredila je pobednika.
Odbrana “Starog Grada“ dobro je čitala akcije domaće ekipe. Upravo to, dalo je sigurnost gostima u prvoj i drugoj četvrtini. Golovi Čučkovića i Filipovića omogućila su im plus jedan na dužoj pauzi. Ipak, u nastavku, „Šabac“ pravi preokret i usmerava utakmicu u pravcu kakvom se očekivalo. Nosović i Marković bili su najraspoloženiji. U ključnim trenucima doneli su preokret, a pravu potporu imali su u Eškertu i Ukumanovu. Sve je bilo još lakše kada se razbranio Popović, naročito u čestim situacijama kada je lider imao igrača manje u bazenu. Nije se predavao „Stari Grad“ do samog kraja. Uspeo je golovima Alijagića da smanji rezultat, no sve jer odlučio gol Bogićevića 90 sekundi pre kraja.
Pobeda je Šapčanima i teoretski obezbedila prvo mesto pred baražnu rundu, a derbi prvenstva očekuje ih u sledećem kolu protiv Beograda. Domaći se bore sa Banjicom za drugo mesto, dok „Šabac“ već sada brusi formu za doigravanja.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa