19. avgust 2010.19. avg 2010.
NA ŠABAČKOM STAROM GRADU

SVE, SVE, ALI GOBLINI!

Nastupom legendarne grupe “Goblini“, u petak 13. avgusta, završen je osmi Šabački letnji festival
Ovogodišnji ŠLF zasigrno će ostati u sećanju velikog broja ljubitelja kvalitetne muzike. Kako se procenjuje, na koncertu “Hladog Piva“ bilo je oko 15.000 posetilaca. U petak, kada je na binu, nakon deset godina, izašla šabačka pank grupa “Goblini“, broj posetilaca znatno se povećao. Poštovaoci ovog muzičkog pravca dolazili su iz cele Srbije,a bilo ih je čak i iz Makedonije, Republike Srpske i Hrvatske.
Koordinator Šabačkog letnjeg festivala, Ana Lazić, ističe da je ovaj festival bio jedan od najposećenijih.
- Zadovoljni smo celokupnom organizacijom. Možemo se se pohvaliti da je festival protekao mirno i zabeležena su samo dva sporadična incidenta. Tako su posetioci mogli, bez ikakvih problema, da uživaju u kvalitetnoj muzici, istakla je Ana Lazić.
U četvrtak su održani koncerti sastava “Psybodž“, “Autopark“ i “Električni orgazam“, a u petak su nastupali demo bendovi: “Korenita u baražu“, One Big Hell, Njhisper, Zaipods, “Machine Gun i Josip a Lisac“, a zatim “SickSoul“ i “Atheist Rap“.
Nasup “Goblina“ prema proceni publike bio je jedan od najposećenijih i najemotivnijih zato što se ova grupa posle decenijske pauze predstavila šabačkoj publici.
- Ne postoji panker sa prostora bivše Jugoslavije koji nije čuo za “Gobline“, ili koji ne zna napamet reči pesama “Ona“, “Anja volim te“, “U magnovenju“, bili su jednodušni fanovi ove grupe nakon koncerta.
Treba napomenuti da je u proteklih osam godina, koliko postoji ŠLF, šabačka publika imala priliku da vidi i čuje više od 100 izvođača.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa