25. februar 2016.25. feb 2016.
SUPER LIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE ““ 15. KOLO

Lakši trening

RK “Metaloplastika“ ““ RK “Železničar 1949“ 35:19 (20:10)
Hala “Zorka“. Gledalaca 700. Sudije: Trivković i Milosavljević (oba Beška). Delegat: Milosavljević (Zemun). Sedmerci: Metaloplastika 1 (1), Železničar 2 (2); Isključenja: Metaloplastika 4, Železničar 2 minuta.
RK METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 7, Milovanović 4, Golubović, Stevanović, Kažić, Marinović 4, Ostojić 5, Aleksić, Marković 1, Arsić, Đukić 1, Jezdimirović 1, Mitrović (kap) 4, Ilić 7, Ivanović 1, Petrović. Trener: Vuković
RK ŽELEZNIČAR: Stojanović, Milanović 2, Cvetković, Milutinović 3, Podvinski, Virijević, Mađar (kap) 3, Lazić, Pavlović 6, Petrović, Milenković 1, Stanojić, Basarić, Matić 3, Anisijević 1. Trener: Bokić.
Iako još nejasnog statusa, niški „Železničar“ i dalje igra Super ligu. Mladoj ekipi nenedostaje entuzijazma, ali protiv Metaloplastike to je dovoljno tek za desetak minuta ravnopravne utakmice. Kapiten, Mađar, uspeo je u dva navrata da dovede svoj tim u vođstvo, ali je od starta bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će Šapčani stvoriti prednost. Negde oko desetog minuta, iskusni Dragićević polako trasira put ka novoj ubedljivoj pobedi, a uz čvrstu odbranu i konstranapadi donose lako poentiranje. Debitovao je i Golubović, razigrali se Ostojić, Ilić, Marković. Već na poluvremenu, Šapčani imaju dvocifrenu prednost 20:10, a ništa drugačije ne donosi ni drugo poluvreme. Svi sa klupe dobijaju šansu, a prednost i dalje raste. Konačnih plus 16 jeste ubedljivo, ali i realno.
Kako se i očekivali, ovom pobedom „Metaloplastika“ je na korak od plej ofa, a potvrda može bit gostovanje u Kostolcu u narednom kolu.
Održana redovna godišnja skupština
Rukometni klub „Metaloplastika“ održao je redovnu godišnju skupštinu. Na zasedanju nije bilo značajnijih odliuka. Članovi su usvojili izveštaj o takmičarskoj sezoni 2014/2015. i 2015/2016. i radu škole rukometa RK „Metaloplastika“. Posebno su apostrofirani novi plasman u „Čelendž kup“ izboren prethodne sezone, ali i dobri rezultati škole rukometa i takmičenje drugog i trećeg tima u ligaškim takmičenjima prošle sezone, odnosno drugog tima ove.
Usvojen je i finansijski izveštaj za 2015. godinu. Neophodne komisije i Nadzorni odbor o kojima se govorilo u ponedeljak, biće kompletirani u narednih mesec dana, što je određeno kao rok u kome će biti održana izborna skupština kluba za te pozicije.
D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa