25. februar 2016.25. feb 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: POLjOPRIVREDNICI ZA PRIMER

ZALjUBLjENIK U SELO

Milić Panić iz Vukošića primer je poljoprivrednika koji sa desetak hektara što svoje što pod zakup, stiže da dane do penzije premosti gajenjem stoke u kraju poznatom po toj proizvodnji. Silni su problemi ovog neumornog i omiljenog čoveka pratili kroz život.
- Radio sam u “Jedinstvu“, pa u Riđakama pa opet tu kod Radojka, ali vremena su donosila ubrzane promene pa sam u čekanju na penziju uz suprugu Prodanu, koja deli ove dane u selu sa mnom. Ponosim se i sinom Đorđem, snahom Milicom i unukom kao i ćerkom Radmilom za koje živim i radim, kaže ovaj širokogrud čovek i dodaje.
- Lepo je živeti u selu i to je velika stvar za zdrav život i tu dileme nema. Tu će uskoro nići i jezero i ulično osvetljenje i toliko toga značajnih mladima. Istina meni će nedostajati moja livada, ali čujem da će čišćenjem sadašnje bare i prodajom napliv zemlje narodski rečeno biti i dodatne dobiti. Dobro je za selo jer svaki dinar puno znači. Da bi se uređivali putevi, kopali kanali i tako redom. Kažem lepo je u selu najviše za one za koje živimo jer njima se otvaraju mnogi vidici, skromno kaže Milić Panić u svom živopisnom Vukošiću.
Inače ima deset grla goveda, šest krmača i tridesetak tovljenika, te desetak ovaca. Dovoljno za pristojan život do penzije. A onda malo predaha za domaćina koji ionako ima obaveza od jutra do sutra. Uz brojnu porodicu a, kaže daće Bog i veću. U Vukošiću ovih februarskih dana.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa