25. februar 2016.25. feb 2016.
DVANAESTA KAMENIČKA LIJA

MANIFESTACIJA ZA PRIMER

Protekle subote, dvanaesti put za redom pod pokroviteljstvom opštine Koceljeva, manifestacija Kamenička lija okupila je u ovom koceljevačkom selu preko 250 lovaca iz 23 lovačka društva Srbije. Ocena svih učesnika je da bi ova manifestacija, koju je Lovački savez Srbije uvrstio među deset najznačajnijih u našoj zemlji, mogla poslužiti kao primer dobre organizacije.
Odstreljeno je ukupno šest lija. Prvu je odmah po ulasku u teren ustrelio nekadašnji predsednik LU “Tamnava“ Koceljeva Zoran Pavlović, dok su se preostalih pet našle u pogrešno vreme pred crniljevačkim lovcima Momčilom Jankovićem i Ivanom Jovićem iz Gornjeg i Tomić Ljubišom i Miloradom i Acom Simićem iz Donjeg Crniljeva.
Jedan od najstarijih lovaca iz ovog kraja koji je imao dobar pogled u Kamenici, Ljubiša Tomić Kordžon iz Donjeg Crniljeva, nastavnik u penziji, ističe izvanrednu organizaciju cele manifestacije.
- Organizacija, teren, pogon, strategija, sve je bilo na zavidnom nivou, pa su i rezultati lova bili ovako dobri. Iz moje grupe nas trojica smo, raspoređeni na rastojanju od stotinak metara, uspeli da ustrelimo tri lije - kaže Tomić i priseća se svojih prvih lovačkih dana i prve puške iz 1970. godine nasleđene od oca Bogoljuba koji ju je dobio na poklon od Lovačkog saveza Srbije kao nagradu za najveći broj odstreljenih lisica te godine.
Druženje lovaca nastavljeno je uz iće i piće kao i nezaobilaznu lutriju na kojoj je najviše sreće imao Darko Popović iz Koceljeve koji je osvojio lovačku pušku, dar lovačke sekcije Kamenica.
V.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa