Инфо

Берза

  • aero 800 ⚫ 0,00%
  • cero 1.000 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.705 ⚫ 0,00%
  • impl 3.125 ▼ -4,05%
  • ineu 31.151 ▼ -0,12%
  • kmbn 2.850 ▲ 0,78%
  • niis 749 ▲ 0,54%
  • prgs 32 ▲ 6,67%
(25. фебруар 2016.)
Иницијатива Зелених општине Богатић за безбеднији саобраћај

ЕЛЕКТРОНСКИ ЗНАК ЗА УСПОРАВАЊЕ ВОЖЊЕ

Општински одбор Зелених у Богатићу протеклог уторка је одржао конференцију за штампу на којој је поднета иницијатива за постављање електронског знака (Саобраћајне сигнализације са двоструком поруком), за успоравње вожње у зони ОШ “Мика Митровић“.
Иницијативу су поднели на адресу председника општине Богатић Ненада Бесеровца, председника скупштине Александра Илијашевића и општинског Савета за безбедност саобраћаја. Циљ је да се у зони ОШ „Мика Митровић“ у Богатићу заштита деце подигне на највиши степен безбедности и смањи ризик од саобраћајних незгода. Зелени предлажу да се постави саобраћајна сигнализација (електронски знак који ће на време упозорити возаче да се налазе у зони школе и возе пажљивије).
Саобраћај у улици Војводе Степе где се школа налази је јако интензиван, а ученици више пута прелазе улицу. Брзина кретања у зони школе, која је установљена законом у саобраћају, ограничена је на 30 км на час у периоду од 07 до 21 час. Из ових разлога потребно је поставити саобраћајну сигнализацију која ће упозорити возаче да се налазе у зони школе и буду пажљивији, каже Александар Фирауновић председник општинског одбора Зелених у Богатићу.
На исти проблем указала је и Снежана Санадер предавач у ауто школи „ Сигнал С„ у Богатићу, док су ученици нижих разреда, својим креативним радом дали допринос акцији, као и њихови учитељи и директор школе.
Указано је и на декларацију о правима детета, која каже: „Човечанство дугује детету све најбоље што може дати“!
На конференцији за штампу, поред осталог речено је и то да је врло зачуђујуће, да су у богатијим земљама јефтине мере безбедности саобраћаја постале стандард за одређене категорије путева, а код нас њихова примена није ни у почетној фази!
Љ. Ђ.

Најновији број

18. април 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa