25. februar 2016.25. feb 2016.
Inicijativa Zelenih opštine Bogatić za bezbedniji saobraćaj

ELEKTRONSKI ZNAK ZA USPORAVANjE VOŽNjE

Opštinski odbor Zelenih u Bogatiću proteklog utorka je održao konferenciju za štampu na kojoj je podneta inicijativa za postavljanje elektronskog znaka (Saobraćajne signalizacije sa dvostrukom porukom), za usporavnje vožnje u zoni OŠ “Mika Mitrović“.
Inicijativu su podneli na adresu predsednika opštine Bogatić Nenada Beserovca, predsednika skupštine Aleksandra Ilijaševića i opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja. Cilj je da se u zoni OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću zaštita dece podigne na najviši stepen bezbednosti i smanji rizik od saobraćajnih nezgoda. Zeleni predlažu da se postavi saobraćajna signalizacija (elektronski znak koji će na vreme upozoriti vozače da se nalaze u zoni škole i voze pažljivije).
Saobraćaj u ulici Vojvode Stepe gde se škola nalazi je jako intenzivan, a učenici više puta prelaze ulicu. Brzina kretanja u zoni škole, koja je ustanovljena zakonom u saobraćaju, ograničena je na 30 km na čas u periodu od 07 do 21 čas. Iz ovih razloga potrebno je postaviti saobraćajnu signalizaciju koja će upozoriti vozače da se nalaze u zoni škole i budu pažljiviji, kaže Aleksandar Firaunović predsednik opštinskog odbora Zelenih u Bogatiću.
Na isti problem ukazala je i Snežana Sanader predavač u auto školi „ Signal S„ u Bogatiću, dok su učenici nižih razreda, svojim kreativnim radom dali doprinos akciji, kao i njihovi učitelji i direktor škole.
Ukazano je i na deklaraciju o pravima deteta, koja kaže: „Čovečanstvo duguje detetu sve najbolje što može dati“!
Na konferenciji za štampu, pored ostalog rečeno je i to da je vrlo začuđujuće, da su u bogatijim zemljama jeftine mere bezbednosti saobraćaja postale standard za određene kategorije puteva, a kod nas njihova primena nije ni u početnoj fazi!
Lj. Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa