25. februar 2016.25. feb 2016.
HUMANITARNA AKCIJA U SREDNjOJ POLjOPRIVREDNOJ

UGASI MRAK

U Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika - Šabac u organizaciji školskog humanitarnog fonda “Školarac“ realizovana je humanitarna akcija pod nazivom “Ugasi mrak“ u okviru koje su učenici i zaposleni kupovinom unikatnih svećica po ceni od simboličnih 100 dinara učestvovali u prikupljanju novčanih sredstava za socijalno ugrožene učenike škole.
Ovogodišnja Osmomartovska humanitarna akcija realizovana je u saradnji sa Hemijsko-tehnološkom školom iz Šapca i profesorima Svetlanom Tršić i Verom Đukanović. “Školarac“ je nabavio potreban materijal, a koleginice iz Hemijske škole su ga pretvorile u 500 unikatnih svećica koje su bile predmet prodaje. Ova saradnja poslužila je i za razmenu iskustava ideja između zaposlenih u ove dve šabačke srednje škole.
Akcija nosi simbolično ime “Ugasi mrak“ sa idejom da se različite vrste mraka: materijalni, moralni, duhovni, ne samo osvetle paljenjem humanitarnih svećica, nego kako kaže ime akcije, ugase, ponište, nestanu.
Kako navode u Srednjoj poljoprivrednoj školi, akcija je započeta 29.2. i traje do petka, u susret Danu žena sa idejom da osim pomoći, što je primarni cilj, svećice obraduju i nečiju majku, sestru, komšinicu“¦
Podsećanja radi, “Školarac“ je fond osnovan 2010. godine sa idejom da se učenicima lošeg materijalnog stanja pomogne da prevaziđu prepreke koje ih ometaju u redovnom pohađanju nastave i postizanju dobrih rezultata. Novac se obezbeđuje nizom akcija, a namenjen je kupovini mesečnih karata, udžbenika, opreme za fizičko, garderobe i obuće, na žalost i lekova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa