3. mart 2016.3. mar 2016.
NA VODOTOCIMA DRUGOG REDA

BEZ VEĆIH PROBLEMA

Do zaključenja ovog broja, obilne padavine tokom proteklih dana nisu izazvale probleme na kanalskoj mreži i rečnim tokovima drugog reda. Ni na jednom vodotoku nisu zabeležena izlivanja, niti plavljenja. Prošlogodišnje čišćenje vodotokova drugog prioriteta, nad kojima je nadležna lokalna samouprava, dalo je dobre rezultate, zbog čega će se ove aktivnosti obavljati i ove godine.
- Vodotoci drugog prioriteta na području Šapca imaju dobru propusnu moć i u stanju su da prime veliku količinu dodatne vode u svoja korita. Prošle godine, iz gradskog budžeta, izdvojeno je 60 miliona dinara za čišćenje 32 lokacije na vodotocima drugog reda koji su u nadležnosti grada. Na tim lokacijama su se dešavali najveći problemi tokom majskih poplava pre dve godine. Prošle godine očišćeno je ukupno 54,3 kilometara vodotokova drugog reda. Ove godine, takođe sredstvima grada, u iznosu od 40 miliona dinara, biće nastavljeno čišćenje ovih vodotokova. Najviše aktivnosti planirano je na uređenju priobalja Dumače, ali i ostalih vodotokova drugog prioriteta, kaže Nenad Ilić, član Gradskog štaba za vanredne situacije.
Reke Sava i Dobrava, kao i Cerski obodni kanal, spadaju u vodotokove prvog reda. Za izgradnju, održavanje i sanaciju nasipa i uređenje ovih vodotokova, nadležni su republički organi, na čelu sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbijavode“.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa