3. mart 2016.3. mar 2016.
VLADIMIRCI: MARTOVSKE POPLAVE

DOBRAVA I PRVI HARAČ

Početkom marta poplava, istina ne velikih razmera, ali dovoljno da okupi štab za vanredne situacije i upuzori na ono što bi moglo da nas sačeka. Istina po rečima predsednika štaba Milorada Milinkovića brzo se reagovalo a, voda još brže povukla. Šteta je simbolična.
- Nije česta pojava da reke i potoci u bujičnom slivu tako rano počnu sa izlivanjem. Protekle nedelje tokom noći između sela Vučevica i Cerovac, Dobrava je poharala livade, a potom se vratila u tok. Slično je bilo i na Vukodražu i Višnjici a, ekipa koja je obišla Dragojevac i Provo nije našla ništa težu sliku. Sava je zasad pod kontrolom a, i nadalje smo danonoćno spremni da se borimo sa eventualnim izazovima uz želju da nam se poplava od pre par godina ne ponovi, kaže Milinković.
Tu čelni čovek štaba i opštine Vladimirci ukazuje na značaj akumulacije u Vukošiću koji je nemerljiv.
- To jezero je spas za sve a, posebno za one hiljade hektara do Save koji bi izbegli poplave a imali i obezbeđeno zalivanje. Desetina miliona kubika vode bi se zaustavilo i ti tokovi bili bezbedni a, žitelji opštine mirni bez straha za domove, stado i useve. Ovo je samo upozorenje, nadamo se da dalje neće biti problema, kaže predsednik štaba.
Ukoliko bude sluha i sve se uradi da predupredi poplave, eto mirnih i zima i proleća u dolazećim godinama.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa