3. mart 2016.3. mar 2016.
PREDUZEĆE „SAVRO“ SPREMNO DOČEKALO NOVU POSLOVNU GODINU

OPTIMIZAM SA POKRIĆEM

Šabačko preduzeće „Savro“ u 2015. ostvarilo je rast proizvodnje od 15 odsto. Prva dva mesece nove godine pokazuju da se pozitivan trend može očekivati i u 2016., pošto i pre početka građevinske sezone radnici ove firme imaju ugovorene poslove
Tokom 16 godina postojanja, preduzeće „Savro“ razvijalo je poslovnu delatnost, od proizvodnje mašina za obradu drveta, do izgradnje čeličnih konstrukcija i panela. Radnici ovog preduzeća specijalisti su za izgradnju proizvodnih pogona, skladišnih hala, hladnjača i benzinskih pumpi, što prošlogodišnji rezultati i potvrđuju.
- Prošla godina je za naše preduzeće bila veoma dobra. U odnosu na 2014. imali smo povećanje obima proizvodnje, samim tim i dohotka u bruto i neto iznosu od 15 odsto, navodi šef proizvodnje Miodrag Vasić.
Optimizam je utemeljen, pošto na početku nove godine 20-tak zaposlenih u „Savru“ radi punom parom.
- U novoj sezoni imamo dosta posla. Izvodimo radove na izgradnji skladišnog prostora od preko 2.500 kvadratnih metara, za potrebe firme „Gomeks“ u Klenku. Imamo ugovoren posao i sa firmom „Avenzio“, a radimo i jednu halu u Smederevu. Konkurisali smo i za druge poslove, te očekujemo dodatno radno angažovanje u narednom periodu, dodaje naš sagovornik.
Još više posla rukovodstvo preduzeća očekuje u maju i junu, kada građevinska sezona bude u punom jeku. Raduje ih i najavljeni dolazak novih privrednih subjekata na područje Severozapadne radne zone, gde se nalazi i njihova firma, jer očekuju da će i novi investitori imati potrebu za njihovim uslugama.
U poslu dosta toga zavisi od administracije. Investitori koji nas angažuju za izvođenje radova moraju pre toga da dobiju građevinsku dozvolu. Novi zakon koji reguliše ovu oblast će ubrzati postupak.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa