3. mart 2016.3. mar 2016.
REDOVNI SASTANAK ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

PROŠIREN SASTAV

Prošle srede, u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu, Okružni štab za vanredne situacije održao je redovno zasedanje. Na dnevnom redu se našao izveštaj o radu za prethodnu godinu, usvajanje plana rada za ovu, ako i preduzimanje preventivnih mera i priprema za sprovođenje operativnih mera odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda. Takođe, štab je proširen za još nekoliko članova.
-Prethodna godina bila je specifična zbog toga što rad nije bio statičan i fokusiran samo na sedište Štaba u Šapcu, nego se išlo čitavim okrugom kroz posebne oblike specijalnih obuka lokalnih štabova. Svesrdnu pomoć u ovome pružile su nam Vlada Japana i nevladina organizacija „Čovekoljublje“. Što se tiče plana rada za ovu godinu, i rokovima i zadacima smo omeđeni onim što je planirano od strane republičkog Štaba za vanredne situacije. Zadaci se, u suštini odnose na osposobljavanje specijalnih jedinica pri civilnoj zaštiti na što bolju komunikaciju između lokalnih štabova i štaba okruga sa republičkim štabom, i razmenu informacija u svakom trenutku, rekao je komandir Okružnog štaba za vanredne situacije Dragoslav Milanović.
Milanović je naveo da je u oviru priprema rada za ovu godinu uži tim Štaba detaljno analizirao potrebe i na osnovu iskustava iz prethodnog perioda zadržani su oni ljudi koji su pokazali da potpuno odgovaraju svrsi, a Štab je dopunjen još nekima koje je preporučilo znanje i samoinicijativnost u teškim trenucima.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa