3. mart 2016.3. mar 2016.

Kroz par reči

“¢ ATLETIKA ““ Atletičar Sprinta iz Badovinaca, Aleksandar Grnović, osvvojio je drugo mesto na Prvenstvu Srbije u višebojima održanom u Beogradu. U sedmoboju, Grnović je sa 4.883 boda bio drugi, odmah iza najboljeg višebojca Srbije, Mihaila Dudaša (6.015 bodova). Osim srebra, Grnović je ostvario i četiri lična rekorda (60 m, 60 m prepone, kugla, sedmoboj)
“¢ RUKOMET ““ ORK „Mačva“ porazom je nastavila Prvu ligu „Centar“. Ubedljivi protiv ekipe iz Bogatića, bili su rukometaši Rekreativa, 33:20 (16:8). Trenutno, „Mačva“ je četvrta sa 14 bodova, a u sledećem kolu dočekuje Loznicu, vodeću ekipu na tabeli. Rukometašice Mačve poražene su od Voždovca u Šapcu, 34:20. Sledi Kostolac.
“¢ KOŠARKA ““ Šabački „M015“ poražen je u 12. kolu Druge regionalne lige „Zapad“, u Loznici, 70:67, dok je „Rađevac“ izgubio u Vladimircima, 85:71. Šapčani su trenutno četvrti (6:6), dok je Rađevac peti (4:8). U sledećem kolu „Rađevac“ dočekuje „Student“ iz Valjeva, a „M015“ gostuje u Lajkovcu.
“¢ ODBOJKA - U okviru kvalifikacija za prvenstvo Srbije u Krupnju su odigrane dve odbojkaške utakmice. u subotu SU pionirke OK „Rađevac“ dočekale odbojkašice iz Valjeva od kojih su izgubile rezultatom 3:2 (15:13 u petom setu), da bi sutradan seniorke OK „Rađevac“ pobedile ekipu „Jedinstva iz Vladimiraca rezultatom 3:0.
“¢ RVANjE ““ Momčilo Gajić, Uglješa Gajić i Ilija Petrović, osvojili su medalje na prvom Kupu Srbije za starije pionire. Uglješa je bio najbolji u konkurenciji do 70 kg, a najsjajnije odličje pripalo je i Petroviću u kategoriji do 85 kg. Momčilo je bio treći među rvačima u kategoriji do 48 kg. U konkurenciji 20 klubova, šabački „Vitez“ bio je četvrti.
“¢ FUDBAL ““ U četvrtfinalu Kupa Fudbalskog saveza Mačvanskog Okruga, „Provo“ je savladalo, u Crnoj Bari, domaći „Hajduk Stanko“ rezultatom 5:2. Strelci za Provce bili su: Adamović, Isailović, Pantelić, Mišić i Managa. Za domaćina pogađali Sević i Lukić.
“¢ AMERIČKI FUDBAL ““ Poznati su parovi za ovogodišnju sezonu Treće lige u američkom fudbalu. Šabačke ajkule, sezonu otvaraju na svom terenu protiv vitezova iz Kleka 16. aprila, potom 14. maja gostuju u Obrenovcu. u Šapcu će, 28. maja, gostovati “vidre“ iz Bečeja, a u poslednjem kolu, 11. juna, putuju u Novi Sad, gde ih dočekuju „besni psi“.
“¢ STONI TENIS ““ Na Prvenstvu Srbije za mlađe kadete, stonoteniseri javremovačkog “Lav“ ““ a, osvojili su ekipno drugo mesto.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa