3. mart 2016.3. mar 2016.
ZA VIKEND PROLEĆNE POLUSEZONE U FUDBALU

ProleĆe puno nada i oČekivanja

Posle gotovo četiri meseca, fudbal se vraća ligaškom takmičenju. Prolećne sezone startuju za vikend. Najpoznatijim ekipama sa ovog područja zajedničko je zadovoljstvo odrađenim tokom priprema, ali koliko su zaista bile uspešne, videćemo tek u u naredna tri meseca.
FK MAČVA (SLZ ““ 2. mesto, 30 bodova, zaostatak za liderom, 3 boda) ““ Nema mnogo „filozofije“, priče i razmišljanja. Ove sezone, navijači Mačve, rado će se sećati samo ako ponovo, kao i 2014. kapiten podigne pehar namenjen najboljoj ekipi lige. Tokom zime, sedam novih igrača obuklo je dres Mačve. Ističu se, među njima, Obrovac i Jeremić. Zaostatak za Smederevom je tri boda, a raspored takav da Šapčani direktne duele sa ekipama iz samog vrha, očekuje tek u završnici, od 27. do 30. kola. No, da bi ti mečevi bili zaista važni, „Mačva“ nema prava na grešku na startu, nebitno kući ili gostima. Prvi rival je FAP, poslednjeplasirani tim lige. Neće biti lako nedelju dana kasnije u Zubinom potoku, niti u Užicu u 19. kolu, ali jednostavno, pobede su imperativ da bi pritisak na Smederevo trajao. Direktan okršaj, na programu je tek u poslednjem kolu. Uz to, treba nadoknaditi izostanak Đukanovića i Milinkovića, koji će zbog povreda, propustiti start polusezone.
FK PROVO (Zona „Drina“ ,28 bodova, 3. mesto, zaostatak 11 bodova) ““ Novi zonaš pokazao je u prvoj polusezoni da mu je apsolutno mesto u ovom rangu, ali Provci, kako sami kažu, nemaju nameru da se tu zadrže dugo, već da idu i do Srpske lige. Nije nemoguće da i ove sezone se uključe u borbu, ali realna ambicija je ostanak pri vrhu. U fudbalsko proleće ulaze sa praktično istim timom koji je i počeo sezonu. Ispred njih, na tabeli, samo „Zlatibor“ i „Sloga 1940“ (B. Bašta), ali ni oni ih nisu nadigrali jesenas. „Sloga“ će gostovati u Provu već 20. marta, u 17. kolu, a odličan uvod za derbi, Provci mogu napraviti ovog vikenda, kada takođe na svom stadionu, dočekuju najslabiji tim lige, Brezovicu. U Čajetinu, „Provo“ će tek u u maju, u 27. kolu, a mnogo o snazi tima reći će, pre svega, gostovanju u Lajkovcu, Krupnju i lokalni derbi sa Jedinstvom u 21. kolu.
FK JEDINSTVO 1945 (Zona „Drina“, 25 bodova, 4. mesto, zaostatak 14 bodova) ““ Posle lošeg starta, u Vladimircima su strahovali od borbe za opstanak, ali pet uzastopnih pobeda u samoj završnici polusezone doveli su „Jedinstvo“ među vodeće, čak do četvrtog mesta. Iako je bilo promena u sastavu, pripreme su bile usmerene da se očuva forma s“™ kraja 2015. godine. Za vikend dočekuju Slogu iz Sjenice, tim koji nema mnogo uspeha van svog mesta, te je to odlična prilika za šestu pobedu u nizu. Koliko su blizu/daleko od najboljih, pokazaće 17. kolo, kada gostuju lideru, Zlatiboru. Plan Jedinstva je mirna polusezona, ali će uzbuđenja doneti derbi u Provu, sredinom aprila, kao i gostovanje Sloge 1940 početkom maja.
FK RAĐEVAC (Zona „Drina“, 19 bodova, 9. mesto). Želja ekipe iz Krupnja nije borba za vrh, već sredina tabele i očuvanje zonaškog statusa. „Zlatibor“ je daleko 20 bodova, ali u fokusu Rađevca je „Zlatar“, tim iz opasne zone sa 5 bodova manje od njih. Već za vikend, u Krupnju, gostuje ekipa koja ima iste ambicije, „Budućnost“ Arilje. Pobeda je imperativ za „Rađevac“. Isti pritisak ekipu očekuje i u 17. kolu u Brezovici, a onda stiže ekipa iz vrha, „Provo“. Provci započinju niz utakmica Rađevca sa ekipama iz vrha. Tek krajem aprila uslediće ponovo dueli sa slabije plasiranim ekipama na tabeli. Prva dva kola mogu biti ključna za ekipu iz Krupnja.
FK RADNIČKI (Okružna liga ““ 5. mesto, zaostatak 7 bodova) ““ Posle dve sezone pod pritiskom osvajanja prvog mesta, u novu, “Radnički“ je ušao oslobođen tog tereta. U prvom delu sezone, „crveni“ su igrali sa mnogo oscilacija, ali u odnosu na prvu polusezonu, proleće donosi kvalitetniji sastav. Stiglo je nekoliko pojačanja, ojačani svi delovi tima, što uz oporavak povređenih, svima u klubu uliva optimizam. Nije relano očekivati borbu za Zonu, ali igrači i trener obećavaju pobedničke ambicije protiv svih. Proleće „Radnički“ otvara u Prnjavoru, protiv dužnika iz prvog kola, a već u drugom kolu, u Šabac, na derbi, stiže „Mačva“ iz Bogatića, pretendent za titulu. Vodeća „Drina“ dočekuje „Radnički“ u 22. kolu, krajem aprila, a između tih duela, Šapčane očekuju nezgodna gostovanja u Stupnici i Zajači.
D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa