3. mart 2016.3. mar 2016.
INTERAKTIVNA IZLOŽBA I RANI JAVNI UVID U PROJEKTE VELIKOG I SAVA PARKA

NOV KVALITET ŽIVOTA U GRADU

Plan detaljne regulacije Sava parka i projekat rekonstrukcije Velikog parka, Šapčani mogu da pogledaju u Kulturnom centru do 12. marta. Izložba koja je u toku, interaktivnog je tipa, otvorena za predloge sugrađana.
- Zainteresovani dobijaju materijal koji će moći da ponesu kući, letke i formulare koje mogu da popune i da nam dostave svoje sugestije. Maksimalno smo otvoreni za sve kanale prema građanstvu, kako bi iskoristili zakonsku mogućnost ranog javnog uvida, rekla je Milena Zindović, direktorka JUP “Plan“, na otvaranju izložbe.
Plan detaljne regulacije Sava parka predviđa uređenje prostora uz Savu, od Novog mosta do Kočinog kanala, koji će imati edukativne, zabavne, sportske i turističke sadržaje, kao i Memorijalni centar na mestu gde je bio logor za vreme Drugog svetskog rata.
Prema rečima Katarine Dubljanin, glavnog gradskog urbaniste, Veliki park, koji će predstavljati sintezu umetnosti, igre i rekreacije za sve starosne grupe, udahnuće nov kvalitet života u gradu.
- Ovaj projekat rešava ključne probleme u Velikom parku, koji će biti pristupačniji sugrađanima. Sam ulaz u Park će biti proširen pešačkim platoom, bunker će biti pretvoren u poligon igre, dodaćemo nove staze. Predlažemo i novu Aleju velikana, u kojoj će biti postavljeni postojeći i novi spomenici, što je prilika da se uključe mladi umetnici, rekla je Katarina Dubljanin.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa