19. avgust 2010.19. avg 2010.
MINISTAR PROSVETE POSETIO LETNjU MATEMATIČKU ŠKOLU U ŠAPCU

OD KAMPA DO NAUČNOG SKUPA

Među 28 predavača su i članovi „zlatne“ Olimpijske ekipe Srbije - Šapčani Dušan Milijančević i Rade Špegar. Tokom sedam dana 106 predavanja za 73 polaznika iz cele Srbije
Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović posetio je prošle srede Letnji matematički kamp u Osnovnoj školi „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu. Polaznici Kampa, koji se održava petu godinu zaredom, su talentovani učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, a ove godine pridružili su im se učitelji i nastavnici koji žele dodatnu edukaciju. Osim profesora matematike sa različitih fakulteta, predavači su i članovi „zlatne“ Olimpijske ekipe Srbije ““ Šapčani Dušan Milijančević i Rade Špegar. Pored popularizacije matematike, jedan od ciljeva Kampa je usavršavanje znanja i priprema učenika za domaća i međunarodna takmičenja.
Ministar Obradović je istakao čast i zadovoljstvo zbog druženja sa, kako je rekao, najkvalitetnijim produktom našeg obrazovnog sistema.
- Talenat je jedna od osobina koja pomaže da se postignu dobri rezultati, ali se samo radom dolazi do uspeha. Ovih letnjih dana, kada su škole zatvorene a učenici se odmaraju, u ovoj šabačkoj školi se vredno radi i stiču nova znanja. To govori o ozbiljnosti Kampa i vašoj temeljnoj pripremi za vreme koje dolazi. Verujem da će vam se to isplatiti i pomoći da na najbolji način promovišete sebe, školu, grad i zemlju, da bolje živite, vi i vaše porodice, poručio je ministar Obradović polaznicima Letnjeg matematičkog kampa.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa