3. mart 2016.3. mar 2016.
Predizborna groznica u Loznici

Neka igre poČnu

Predizborna kampanja u lozničkom kraju se zahuktava. Stiče se utisak da ovih dana pažnju građana više od vodostaja Drine i Jadra pleni ko s kim i ko kako na predstojećim izborima
Poseban momenat ovogodišnjih lokalnih izbora predstavlja i stanje u gradskim odborima dve trenutno vladajuće stranke. Obe ove stranke, i SNS i SPS, koje su na vlasti u Loznici bez prekida već dvanaest godina, ove izbore dočekuju sa raspuštenim gradskim odborima. Međutim, to nije uticalo na formiranje i predaju listi. SNS je to učinio u poslednjem satu ponedeljka, a SPS lista se najavljuje u toku sedmice. Lista SNS pod nazivom „Aleksandar Vučić ““ Srbija pobeđuje“ sačinjena je pored, trenutno vladajućeg, SNS od stranaka SDPS, Pokreta Socijalista, PUPS i SPO. S druge strane, SPS će na lokalne izbore, najverovatnije, izaći samostalno. Pre svega što prema naznakama, JS neće ući u predizbornu koaliciju sa svojim već dugogodišnjim koalicionim partnerom na republičkom nivou.
Odudaranja od republičkog nivoa daju i stranke koje su u opoziciji. LDP, DS i SDS najavile su svoju koaliciju. Po rečima lidera lozničkog LDP dr Zorana Jovića, ova stranka čini sa DS stožer koalicije u kojoj se očekuje još članova. Zajedno za Srbiju, stranka koja je iznela predizborne i izborne aktivosti na proteklim izborima /2014. godine/, za koaliciju tada okupljenu oko Borisa Tadić, izuzeta iz ovog dogovora i formira svoj koalicioni blok.
Po rečima Mihaila Purića, predsednika gradskog odbora ZZS, ova politička organizacija se ne rukovodi idejom obezbeđivanja cenzusa, već adekvatne politike koja može kvalitetno da rešava probleme građana, a njih je mnogo.
ZZS će formirati koaliciju sa udruženjima građana i političkim strankama koje će dati ispravne odgovore na trenutno stanje u Loznici ““ ističe Purić i dodaje ““ U proteklih dvanaest godina smo videli da u našem gradu nema nikakvih kvalitetnih promena, nema značajnijih ulaganja, a nezaposlenost je gorući problem. Iz grada se odlazi, a u njega se ne dolazi. U prilog ovom govori i podatak da se u poslednjih deset godina iz Loznice odselilo 8.000 stanovnika.
Veliku enigmu predstavlja i stranka Dosta je bilo ““ Saše Radulovića. Vrh ove stranke još nije doneo konačnu odluku za lokal. U isčekivanju te odluke svako ima svoju računicu. Sasvim sigurno da će odluka ove stranke značajno uticati na konačne opozicione saveze, kao i izborna očekovanja u gradu.
U Svakom slučaju Lozničane očekuje zanimljivo proleće, pa neka igre počnu.
S.Krstić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa