3. mart 2016.3. mar 2016.
UDRUŽENjE PČELARA BADOVINACA

POČASNI I NOVI PREDSEDNIK

Prošlog vikenda u prisustvu većeg broja članova i gostiju u Badovincima je održana redovna godišnja Skupština Pčelarskog udruženja “Milutin Rajlić“.
Uz uobičajeni izveštaj o radu za prethodnu godinu, kao i osnovne smernice budućeg rada, konstatovano je da prateći pozitivne akcije ovih pčelara i lokalna samouprava nastoji da im pomogne, naravno u granicama svojih mogućnosti. Tako je prošle godine za potrebe ovog udruženja opština izdvojila 70.000 dinara, koje su uz deo sopstvenih ulaganja iskorištene za nabavku nove pčelarske opreme. Uz brojne druge planirane aktivnosti Udruženja, formiranog 1953. godine pčelari očekuju dalju pomoć, prvenstveno lokalne samouprave usmerenu prvenstveno na efikasnije i profitabilnije bavljenje ovim poslom. U istom cilju okupljeni pčelari i njihovi gosti iz Bogatića, Malog Zvornika, Lešnice, Šapca i drugih mesta saslušali su veoma inspirativno predavanje Zorana Đurića, profesionalnog pčelara iz Korenite, kod Lešnice o prolećnim radovima u pčelinjaku.
U svečanom delu Skupštine sastali su se dugogodišnji predsednik, danas počasni član Udruženja Veljko Paunić i novi prvi čovek, mladi pčelar iz Badovinaca Goran Sladojević.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa