3. mart 2016.3. mar 2016.
GRADSKE PRIČE

Na sigurnom putu razvoja

Od dve lokalne poljoprivredne apoteke do lanca maloprodajnih objekata od Valjeva do Šida
Šabačko preduzeće “Tomsin“ ove godine slavi 25 godina poslovanja. Tokom četvrt veka, od male firme koja je obuhvatala dve poljoprivredne apoteke, uprkos teškim tržišnim uslovima prerasli su u srednju kompaniju sa veleprodajom i 28 maloprodajnih objekata od Valjeva do Šida. Šef stručne službe i marketinga, dipl. ing. zaštite bilja Milan Teodorčević objašnjava da je ovakav razvoj bio moguć zahvaljujući velikoj energiji zaposlenih, ali i jasnoj viziji vlasnika koja podrazumeva dobru snabdevenost svih poslovnica različitim vrstama proizvoda. Ono na šta su posebno ponosni je Stručna služba, koja broji pet članova, od kojih je dvoje stalno dostupno na terenu.
-Danas pokrivamo teritoriju od deset opština u Mačvi, Pocerini, Posavotamnavi i Sremu. U jednom delu reč je o klasičnim poljoprivrednim apotekama gde naši kupci mogu nabaviti pesticide, semena, đubriva, sisteme za navodnjavanje, odnosno sve ono što im je neophodno za proizvodnju, a u drugom to su radnje gde se mogu nabaviti sve stvari potrebne jednom domaćinstvu: elektromaterijal, bela tehnika, itd. U svakom trenutku poštujemo želje naših kupaca i osavremenjavamo paletu proizvoda- navodi Teodorčević.
Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge d.o.o. „Tomsin“ ima 78 zaposlenih. Uglavnom su tu trgovci i magacioneri. Stručni tim je obrazovan od pet članova sa visokom školskom spremom.
- Naš stručni tim se bavi problemima u poljoprivredi na licu mesta. Nas dvoje je konstantno na terenu. Ljudi nam se javljaju sa problemima, mi odlazimo kod njih, pogledamo i rešavamo. Iz ličnog iskustva mogu da potvrdim da su poljoprivrednici jako zainteresovani za savetovanja. Pogotovo kada je reč o pesticidima. To je kompleksna problematika, jer na tržištu Srbije trenutno postoji preko 1.500 preparata, “Tomsin“ ih u ponudi ima 500, dok situaciju još više komplikuje podatak da se svake godine pojavi još četiri, pet novih od svakog brenda. Dakle, samo iz navedenog postaje dovoljno jasno koliko je to komplikovano pratiti čak i za nas koji smo u materiji, a kamo li za nekog ko nije- objašnjava Teodorčević i dodaje.
-Naša stručna služba se ne bavi prodajom, jer gde se juri novac nema mesta struci. Od saveta ništa ne naplaćujemo, pomoć ne košta ništa.
Nakon četvrt veka stabilnog poslovanja, u “Tomsinu“ veruju da imaju odlično trasiran pravac razvoja, koji će ih u dogledno vreme uvesti u rang velikih preduzeća.
Lokalni serviser
i distributer Villager
-Imamo odličnu saradnju za Agro marketom. Njihov brend Villager je jako dobro zastupljen, a pored toga što smo distributeri mi smo i serviseri njihove palete proizvoda. Tako da kupci iz Sremske Mitrovice naprimer, ne moraju da voze do Kragujevca, već mogu da servisiraju kod nas.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa