3. mart 2016.3. mar 2016.
DE HEUS ““ PROIZVOĐAČ SA OZBILjNIM PLANOVIMA

KRALjEVSKI KVALITET ZA SRPSKO TRŽIŠTE

Godišnja proizvodnja stočne hrane holandske firme „De Heus“, iznosi oko 6 miliona tona, što je za tri puta više od srpskog godišnjeg proseka. Tokom ove godine u šabački pogon planirano da se investira oko 2,5 miliona evra
Holandski proizvođač stočne hrane “De Heus“ koji je prošle godine kupio “Proteinku“, ove sezone planira ozbiljne investicije u šabački pogon. Naime, u modernizaciju objekata i proizvodnje prema postojećem programu biće uloženo oko 2,5 miliona evra.
-Ova godina će biti prva godina investicija koje će se izvršiti tokom naredne tri do četiri godine. U planu je nastavak modernizacije laboratorije. Nabavka najsavremenijeg aparata za brzu analizu sirovina i gotovih proizvoda, savremeni mlin za dobijanje uniformnih uzoraka za analizu, sistem za određivanje hlorida itd. Sve ovo će doprineti bržem i pouzdanijem radu na određivanju kvaliteta kako ulaznih sirovina, tako i gotovih proizvoda, a sve u cilju maksimalne bezbednosti i sigurnosti krajnjih korisnika naših proizvoda.
Takođe, planira se izgradnja novog proizvodnog tornja (prvog u nizu) u kojem će biti instalirana nova linija za peletiranje stočne hrane, kao i blok od deset ćelija za skladištenje gotovih proizvoda. Takođe, planira se instalacija automatske linije za pakovanje, paletiziranje i strečovanje gotovih proizvoda, a sve u cilju povećanja postojećih kapaciteta fabrike.
Planira se početak automatizacije rada sušare za žitarice i uljarice, kao i zamena opreme za transport, istovar/utovar i manipulaciju sa sirovinama u silosnom kompleksu ““ističe Vladimir Petrović, direktor proizvodnje „De Heus“ doo Šabac i dodaje:
- Već od samog starta, Royal de Heus je počeo sa mini investicijama u fabrici. Prvo je došlo do rekonstrukcije sušare na ugalj za žitarice, instaliranja samo-čistećih transportera najnovije generacije, kao i puštanja u rad linije za naknadno doziranje tečnih komponenti na peletiranu stočnu hranu, čime se direktno postiže bolji kvalitet, ali i veća sigurnost u radu sa specifičnim sirovinama. Takođe, nabavljen je aparat za utvrđivanje kvaliteta peletirane hrane, čime je zvanično započeta modernizacija laboratorije u sastavu fabrike stočne hrane.
Dolaskom firme sa tri veka iskustva u poslovanju u Šabac, poljoprivrednici regiona su, kako navode u “De Heusu“ dobili pouzdanog partnera na putu unapređenja proizvodnje. U prilog tome govori podatak da je obrtni godišnji kapital ove firme 2,9 milijarde evra, a godišnja proizvodnja stočne hrane tri puta veća od srpskog dvanaestomesečnog proseka.
-“De Heus“ je jedan od 15 najvećih svetskih proizvođača stočne hrane u svetu. U našim proizvodnim pogonima, zaposleno je oko 4.000 ljudi, a godišnja proizvodnja je 6 miliona tona hrane za životinje. Što je tri puta više u odnosu na Srbiju, gde je ukupna godišnja proizvodnja hrane za životinje oko dva miliona tona ““ navode u “De Heusu“, i dodaju:
- U narednom periodu planirano je povećanje obima proizvodnje i u šabačkom postrojenju. Naime, trenutna planirana proizvodnja je 70.000 tona godišnje, a cilj je 200.000 tona.
Uvažavajući reč struke, najsavremenija tehnološka dostignuća, ali i mišljenje samih farmera, dugoročna misija “De Heusa“ se ogleda u obezbeđivanju kontinuiteta porodičnog biznisa ali i razvoju i napretku poljoprivrede u svakom mestu gde su aktivni.
-Naša ambicija je da budemo vodeći snabdevač hrane za životinje širom sveta, i da podržimo rezultat naših klijenata, težimo da postignemo efikasnost i tehnološki napredak sa našim saradnicima kroz detaljno znanje o ishrani životinja i stočarstvu.
A kada je o znanju reč, ova holandska firma ga rado deli sa svojim klijentima. Tu su i besplatni saveti za poljoprivrednike.
-Sva znanja koja smo stekli u sopstvenoj laboratoriji, na našim test farmama ili saradnjom sa naučnim institucijama rado delimo kroz našu “Akademiju znanja ishrane“. Sa druge strane, tu su i naši specijalisti u svakom trenutku dostupni našim klijentima za pojedinačne savete, tvrde u “De Heusu“.
Dolazak u “Proteinku“
U julu 2015. godine holandski proizvođač stočne hrane “Royal De Heus“, preuzima u svoje vlasništvo fabriku stočne hrane Proteinka iz Šapca. U februaru ove godine i zvanično se izvršila promena imena fabrike u „De Heus“ doo, čime najzvaničnije postajemo članica grupacije.
Četiri generacije preduzetnika
Fabrika stočne hrane “De Heus“ se razvila iz porodičnog mlinarskog preduzeća osnovanog 1786. godine. 1911. godine je označena kao zvanični početak proizvodnje hrane za životinje. Vek kasnije, 2011. “De Heus“ dobija prefiks “Royal“, ili kraljevsku garanciju kvaliteta.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa