DE HEUS “ PROIZVOĐAČ SA OZBILjNIM PLANOVIMA
KRALjEVSKI KVALITET ZA SRPSKO TRŽIŠTE
Godišnja proizvodnja stočne hrane holandske firme De Heus, iznosi oko 6 miliona tona, što je za tri puta više od srpskog godišnjeg proseka. Tokom ove godine u šabački pogon planirano da se investira oko 2,5 miliona evra
Holandski proizvođač stočne hrane De Heus koji je prošle godine kupio Proteinku, ove sezone planira ozbiljne investicije u šabački pogon. Naime, u modernizaciju objekata i proizvodnje prema postojećem programu biće uloženo oko 2,5 miliona evra.
-Ova godina će biti prva godina investicija koje će se izvršiti tokom naredne tri do četiri godine. U planu je nastavak modernizacije laboratorije. Nabavka najsavremenijeg aparata za brzu analizu sirovina i gotovih proizvoda, savremeni mlin za dobijanje uniformnih uzoraka za analizu, sistem za određivanje hlorida itd. Sve ovo će doprineti bržem i pouzdanijem radu na određivanju kvaliteta kako ulaznih sirovina, tako i gotovih proizvoda, a sve u cilju maksimalne bezbednosti i sigurnosti krajnjih korisnika naših proizvoda.
Takođe, planira se izgradnja novog proizvodnog tornja (prvog u nizu) u kojem će biti instalirana nova linija za peletiranje stočne hrane, kao i blok od deset ćelija za skladištenje gotovih proizvoda. Takođe, planira se instalacija automatske linije za pakovanje, paletiziranje i strečovanje gotovih proizvoda, a sve u cilju povećanja postojećih kapaciteta fabrike.
Planira se početak automatizacije rada sušare za žitarice i uljarice, kao i zamena opreme za transport, istovar/utovar i manipulaciju sa sirovinama u silosnom kompleksu “ističe Vladimir Petrović, direktor proizvodnje De Heus doo Šabac i dodaje:
- Već od samog starta, Royal de Heus je počeo sa mini investicijama u fabrici. Prvo je došlo do rekonstrukcije sušare na ugalj za žitarice, instaliranja samo-čistećih transportera najnovije generacije, kao i puštanja u rad linije za naknadno doziranje tečnih komponenti na peletiranu stočnu hranu, čime se direktno postiže bolji kvalitet, ali i veća sigurnost u radu sa specifičnim sirovinama. Takođe, nabavljen je aparat za utvrđivanje kvaliteta peletirane hrane, čime je zvanično započeta modernizacija laboratorije u sastavu fabrike stočne hrane.
Dolaskom firme sa tri veka iskustva u poslovanju u Šabac, poljoprivrednici regiona su, kako navode u De Heusu dobili pouzdanog partnera na putu unapređenja proizvodnje. U prilog tome govori podatak da je obrtni godišnji kapital ove firme 2,9 milijarde evra, a godišnja proizvodnja stočne hrane tri puta veća od srpskog dvanaestomesečnog proseka.
-De Heus je jedan od 15 najvećih svetskih proizvođača stočne hrane u svetu. U našim proizvodnim pogonima, zaposleno je oko 4.000 ljudi, a godišnja proizvodnja je 6 miliona tona hrane za životinje. Što je tri puta više u odnosu na Srbiju, gde je ukupna godišnja proizvodnja hrane za životinje oko dva miliona tona “ navode u De Heusu, i dodaju:
- U narednom periodu planirano je povećanje obima proizvodnje i u šabačkom postrojenju. Naime, trenutna planirana proizvodnja je 70.000 tona godišnje, a cilj je 200.000 tona.
Uvažavajući reč struke, najsavremenija tehnološka dostignuća, ali i mišljenje samih farmera, dugoročna misija De Heusa se ogleda u obezbeđivanju kontinuiteta porodičnog biznisa ali i razvoju i napretku poljoprivrede u svakom mestu gde su aktivni.
-Naša ambicija je da budemo vodeći snabdevač hrane za životinje širom sveta, i da podržimo rezultat naših klijenata, težimo da postignemo efikasnost i tehnološki napredak sa našim saradnicima kroz detaljno znanje o ishrani životinja i stočarstvu.
A kada je o znanju reč, ova holandska firma ga rado deli sa svojim klijentima. Tu su i besplatni saveti za poljoprivrednike.
-Sva znanja koja smo stekli u sopstvenoj laboratoriji, na našim test farmama ili saradnjom sa naučnim institucijama rado delimo kroz našu Akademiju znanja ishrane. Sa druge strane, tu su i naši specijalisti u svakom trenutku dostupni našim klijentima za pojedinačne savete, tvrde u De Heusu.
Dolazak u Proteinku
U julu 2015. godine holandski proizvođač stočne hrane Royal De Heus, preuzima u svoje vlasništvo fabriku stočne hrane Proteinka iz Šapca. U februaru ove godine i zvanično se izvršila promena imena fabrike u De Heus doo, čime najzvaničnije postajemo članica grupacije.
Četiri generacije preduzetnika
Fabrika stočne hrane De Heus se razvila iz porodičnog mlinarskog preduzeća osnovanog 1786. godine. 1911. godine je označena kao zvanični početak proizvodnje hrane za životinje. Vek kasnije, 2011. De Heus dobija prefiks Royal, ili kraljevsku garanciju kvaliteta.
-Ova godina će biti prva godina investicija koje će se izvršiti tokom naredne tri do četiri godine. U planu je nastavak modernizacije laboratorije. Nabavka najsavremenijeg aparata za brzu analizu sirovina i gotovih proizvoda, savremeni mlin za dobijanje uniformnih uzoraka za analizu, sistem za određivanje hlorida itd. Sve ovo će doprineti bržem i pouzdanijem radu na određivanju kvaliteta kako ulaznih sirovina, tako i gotovih proizvoda, a sve u cilju maksimalne bezbednosti i sigurnosti krajnjih korisnika naših proizvoda.
Takođe, planira se izgradnja novog proizvodnog tornja (prvog u nizu) u kojem će biti instalirana nova linija za peletiranje stočne hrane, kao i blok od deset ćelija za skladištenje gotovih proizvoda. Takođe, planira se instalacija automatske linije za pakovanje, paletiziranje i strečovanje gotovih proizvoda, a sve u cilju povećanja postojećih kapaciteta fabrike.
Planira se početak automatizacije rada sušare za žitarice i uljarice, kao i zamena opreme za transport, istovar/utovar i manipulaciju sa sirovinama u silosnom kompleksu “ističe Vladimir Petrović, direktor proizvodnje De Heus doo Šabac i dodaje:
- Već od samog starta, Royal de Heus je počeo sa mini investicijama u fabrici. Prvo je došlo do rekonstrukcije sušare na ugalj za žitarice, instaliranja samo-čistećih transportera najnovije generacije, kao i puštanja u rad linije za naknadno doziranje tečnih komponenti na peletiranu stočnu hranu, čime se direktno postiže bolji kvalitet, ali i veća sigurnost u radu sa specifičnim sirovinama. Takođe, nabavljen je aparat za utvrđivanje kvaliteta peletirane hrane, čime je zvanično započeta modernizacija laboratorije u sastavu fabrike stočne hrane.
Dolaskom firme sa tri veka iskustva u poslovanju u Šabac, poljoprivrednici regiona su, kako navode u De Heusu dobili pouzdanog partnera na putu unapređenja proizvodnje. U prilog tome govori podatak da je obrtni godišnji kapital ove firme 2,9 milijarde evra, a godišnja proizvodnja stočne hrane tri puta veća od srpskog dvanaestomesečnog proseka.
-De Heus je jedan od 15 najvećih svetskih proizvođača stočne hrane u svetu. U našim proizvodnim pogonima, zaposleno je oko 4.000 ljudi, a godišnja proizvodnja je 6 miliona tona hrane za životinje. Što je tri puta više u odnosu na Srbiju, gde je ukupna godišnja proizvodnja hrane za životinje oko dva miliona tona “ navode u De Heusu, i dodaju:
- U narednom periodu planirano je povećanje obima proizvodnje i u šabačkom postrojenju. Naime, trenutna planirana proizvodnja je 70.000 tona godišnje, a cilj je 200.000 tona.
Uvažavajući reč struke, najsavremenija tehnološka dostignuća, ali i mišljenje samih farmera, dugoročna misija De Heusa se ogleda u obezbeđivanju kontinuiteta porodičnog biznisa ali i razvoju i napretku poljoprivrede u svakom mestu gde su aktivni.
-Naša ambicija je da budemo vodeći snabdevač hrane za životinje širom sveta, i da podržimo rezultat naših klijenata, težimo da postignemo efikasnost i tehnološki napredak sa našim saradnicima kroz detaljno znanje o ishrani životinja i stočarstvu.
A kada je o znanju reč, ova holandska firma ga rado deli sa svojim klijentima. Tu su i besplatni saveti za poljoprivrednike.
-Sva znanja koja smo stekli u sopstvenoj laboratoriji, na našim test farmama ili saradnjom sa naučnim institucijama rado delimo kroz našu Akademiju znanja ishrane. Sa druge strane, tu su i naši specijalisti u svakom trenutku dostupni našim klijentima za pojedinačne savete, tvrde u De Heusu.
Dolazak u Proteinku
U julu 2015. godine holandski proizvođač stočne hrane Royal De Heus, preuzima u svoje vlasništvo fabriku stočne hrane Proteinka iz Šapca. U februaru ove godine i zvanično se izvršila promena imena fabrike u De Heus doo, čime najzvaničnije postajemo članica grupacije.
Četiri generacije preduzetnika
Fabrika stočne hrane De Heus se razvila iz porodičnog mlinarskog preduzeća osnovanog 1786. godine. 1911. godine je označena kao zvanični početak proizvodnje hrane za životinje. Vek kasnije, 2011. De Heus dobija prefiks Royal, ili kraljevsku garanciju kvaliteta.
T.T.
Najnoviji broj
18. april 2024.