3. mart 2016.3. mar 2016.
Radionica za učenike osnovne škole

ZANIMACIJA SA TRAKICAMA

Osnovci novom tehnikom pravili osmomartovske čestitke. Oblikovanje papira u različite oblike za ukrašavanje čestitki, slika i kutija
U petak 4. marta u prostorijama Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju održana je likovna radionica kviling (ljuilling) koju su vodile učiteljice Danka Pajić i Vesna Lazarević. U radionici je učestvovalo dvadesetak učenika od prvog do četvrtog razreda i dve učenice osmog razreda koje imaju iskustvo u radu sa ovom tehnikom.
Na početku radionice učiteljice su kroz prezentaciju upoznale decu sa ovom tehnikom koja predstavlja umetnost stvaranja dizajnerskih ukrasa od papira. Papir se seče u trake širine od 3 do 5 milimetara koje se potom savijaju, rolaju i oblikuju u različite oblike koji se mogu koristiti za ukrašavanje čestitki, slika, kutija, jaja i slično. Od papira se mogu napraviti nakit, zidne dekoracije i razne druge figure. Materijal koji se koristi za ovu tehniku je papir u boji, makaze, lepak, lenjir, čačkalice ili igle za namotavanje.
Posle uvodnog razgovora učenice osmog razreda Marina Lazarević i Ivana Mladenović su demonstrirale kako se prave osnovni oblici od papira. Usledio je jednočasovni rad u kome su deca savijala tračice, a njihove nešto starije drugarice su od savijenih traka oblikovale cvetiće i liščice. Nastale cvetove su lepili na hamer i tako je nastala kompozicija slika cveća. Cilj radionice bio je da se učenici upoznaju sa novom tehnikom koju mogu iskoristiti za ukrašavanje čestitki za osmi mart.
Nastala slika je poklonjena domu za smeštaj starih lica u Krupnju kada je desetak učenika Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ bilo u poseti starima. Tom prilikom su izveli kratak program povodom 8. marta.
D.Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa