3. mart 2016.3. mar 2016.
U Školi u Krupnju održana opštinska takmičenja

ČETIRI TAKMIČENjA ZA DVA DANA

Književnost, hemija, istorija i biologija. Učenici spremni, pitanja teška. Samo jedan učenik osvojio maksimalan broj poena
Tokom vikenda u Osnovnoj školi „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju održana su opštinska takmičenja iz književnosti, hemije, biologije i istorije. Prema rečima stručne komisije koja je ocenjivala radove učenika najviše interesovanja deca su pokazala za biologiju i hemiju, dok su osmaci bili najmanje zainteresovani za ovakav vid takmičenja. Sve je proteklo u najboljem redu i miru zahvaljujući dobroj organizaciji i koordinaciji.
U subotu je održano takmičenje iz srpskog jezika pod nazivom „Književna olimpijada“ u kome su učestvovali učenici sedmog i osmog razreda. Na osnovu rezultata na okružno takmičenje iz sedmog razreda odlaze Marija Milutinović sa 17 i Ivana Lukić sa 16 bodova, dok se od učenika osmog razreda plasirao Željko Damnjanović sa 16 bodova.
Najbolji mladi hemičar u sedmom razredu sa maksimalnih 100 bodova bio je Stefan Živković iz Kostajnika koji se na uspehu zahvaljuje svom nastavniku Bojanu Krstiću, prate ga Stefan Tejić iz Kostajnika sa 97 i Aleksandar Protić iz Krupnja sa 93 boda. Pored njih u viši rang takmičenja prošlo je još osam učenika imajući u vidu da se u obzir uzimaju rezultati preko 71 boda. U osmom razredu najuspešniji iz hemije bili su Đurđina Tanasić sa 88 i Nemanja Divljaković sa 86 bodova, inače jedini učenici osmog razreda u opštini Krupanj prijavljeni za takmičenje iz ovog predmeta.
Još dva opštinska takmičenja održana su u nedelju gde su učenici pokazali znanje iz biologije i istorije. Takmičenje iz biologije organizovano je za učenike od petog do osmog razreda. Od učenika petog razreda najbolji su bili Aleksandar Timotić, Milica Antonić i Sara Marinković; šetog razreda Georgina Jezdimirović, Sofija Stefanović i Bojan Stajčić; sedmog razreda Aleksandar Protić, Nina Obradović i Katarina Stanojević; a iz osmog razreda najbolji uspeh su pokazali Aleksandar Stefanović, Miloš Obradović i Nikola Bajić. Od četiri prijavljena učenika na okružno takmičenje iz istorije plasirao se jedino učenik osmog razreda Nemanja Radić sa osvojenih 33 boda.
Prema rečima učenika neki od zadataka su bili izuzetno teški, najviše su iznenađeni zadacima za koje se nisu spremali jer, kako i sami kažu, za neke od njih nikada ranije nisu ni čuli.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa