Инфо

Берза

  • aero 1.122 ▲ 0,09%
  • impl 3.002 ▲ 0,07%
  • kmbn 2.187 ▲ 0,46%
  • kmbnpb 699 ▲ 2,64%
  • lklg 900 ▼ -0,11%
  • mtlc 2.018 ▲ 0,40%
  • niis 684 ⚫ 0,00%
  • sjpt 149 ▲ 4,93%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
(3. март 2016.)
У МАЧВАНСКОМ БЕЛОТИЋУ ХУМАНОСТ МЕРЕНА ДОБРОВОЉНИМ ДАВАЊЕМ КРВИ

НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ У МАЧВИ

Од пре три године, када је на чело месне организације Црвеног крста у Белотићу дошао овдашњи врло предузимљив и вредан житељ Аврам Гишић, број учесника у различитим хуманитарним акцијама, а пре свих акцијама добровољног давања крви, вишеструко је увећан. Наиме, Гишић је организацију преузео са 12 чланова, а тренутно она броји 130. У последњој фебруарској акцији добровољног давања крви (првој у овој години) позиву месне организације се одазвало 92 члана, а крв је добровољно дало њих 71. То је, оцењују бољи познаваоци овог хуманог посла, веома добар резултат или боље речено најбољи у Мачви.
- Из године у годину повећава се број добровољних давалаца крви у целој општини. Нас посебно радује што у том броју има доста младих и оних који први пут добровољно дају ову драгоцену течност, спашавајући тиме нечије животе, каже Дражен Павић, секретар Црвеног крста у Богатићу, посебно хвалећи резултате месне организације у Белотићу.
С друге стране Аврам Гишић, истиче велики допринос у успешном организовању акција добровољног давања крви свих својих сарадника, а посебно оних који и поред обраде више хектара ораница, пронађу времена за хуманитарни рад.
- Имамо и друге неопходне услове, а то су топле просторије школе и Дома културе у којима најчешће спроводимо ове акције. Помаже нам доста и локална самоуправа, месна заједница и бројни овдашњи мали привредници, без чијег доприноса сигурно не би били овако успешни, а хвале наше залагање и у шабачкој болници чију мобилну екипу за трансфузију крви редовно добро угостимо, додаје Гишић.
У фебруарској акцији, поред добровољног давања крви овдашњи житељи потписали су и 23 донаторске картице, желећи да и на тај начин другима спасу живот.
Просек добровољних давалаца крви у Белотићу је 30 година, а протеклог фебруара њих 17 први пут је дало дрв. За половину августа, ове године заказана је друга овогодишња акција добровољног давања крви у којој се очекује још већи одзив.
Љ.Ђ.

Најновији број

17. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa