3. mart 2016.3. mar 2016.
„ŠARENA ŠARGAREPICA“ PROSLAVILA ČETVRTI ROĐENDAN

GLUMA, PESMA, IGRA

Školica glume „Šarena šargarepica“ koju je pre četiri godine pokrenuo Đorđe Damnjanović u Kulturnom centru prošle subote proslavila je svoj rođendan. Predstavom „Borba protiv pušenja“ mališani Vrtića „Bubamara“ otvorili su nesvakidašnje druženje koje je, između ostalog, imalo za cilj da roditeljima, bakama i dekama pokaže kako nastaju predstave.
- Ovo je jedna vrsta javnog časa. Želeli smo da vam pokažemo kako izgledaju naše probe. Svi su izuzetni. Vi to najbolje znate. Mi smo ih na neki način prisvojili i radimo jedanput nedeljno sa njima ovde u Kulturnom centru. Predstavili su vam se i budući glumci PU „Naše dete“ Vrtića „Bubamara“, naš podmladak - rekao je Đorđe okupljenima u Velikoj sali Kulturnog centra.
Svojevrstan javni čas oduševio je sve prisutne, a najviše su uživali članovi „Šarene šargarepice“.
- Već godinu dana sam član Dramske sekcije „Šarena šargarepica“. U četvrtom razredu učiteljica me je izabrala da glumim u jednoj predstavi. Tada sam se zainteresovala za glumu. Prelepo je. Gluma je moj život. Nastaviću ovim da se bavim - obećala je Sonja Makević, učenica šestog razreda OŠ „Laza K. Lazarević“.
Koliko su talentovani ne samo u glumi pokazala je i Dunja Maksimović, učenica šestog razreda OŠ „Laza K. Lazarević“ koja je uradila video spot koji na najbolji mogući način pokazuje sve ono čime su se u prethodnom periodu bavili.
- Mi smo kao jedna porodica. Predivno je u „Šarenoj šargarepici“. Glumimo, spremamo predstave, brzalice, igrice, animacije i zabavljamo se. Trebalo bi svi da prate svoj san i da rade ono što žele - poručila je Dunja.
Đorđe Urban, učenik VIII4 OŠ „Nata Jeličić“, jedan je od onih koji je odrastao uz „Šarenu šargarepicu“.
- Od početka sam u „Šarenoj šargarepici“ i kada pogledam unazad shvatim koliko sam tada bio mali. Sa pet godina počeo sam da se bavim glumom tako da mi je drago da ove godine kada proslavljamo četvrti rođendan „Šarene šargarepici“ ujedno slavim i deset godina otkako sam počeo da se bavim glumom. Bilo je lepih trenutaka ispunjenih probama, predstavama, putovanjima. Oni će ostati zauvek u srcu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa