3. mart 2016.3. mar 2016.
IZ OPŠTINSKE ORGANIZACIJE SUBNOR BOGATIĆ

PODRŠKA ZAJEDNIŠTVU

Osim što su posle dužeg vremena obnovili nekada monumentalne, svečanosti usmerene na održavanje tradicije u obeležavanju borbe protiv fašizma i drugih neprijatelja Srba u proteklim ratovima u boračkoj organizaciji opštine Bogatić podržavaju inicijativu zajedništva svoje, organizacije potomaka ratnika iz Prvog svetskog i balkanskih ratova, organizacije invalida rada i Udruženja boraca najnovijeg rata.
Cilj je zajedničko delovanje sa željom uspešnijeg realizovanja svih zadataka koje su u svojim planovima predvidele ove organizacije.
- Na našoj godišnjoj skupštini sumirali smo rezultate brojnih aktivnosti pre svega na obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja od fašizma i 200 od Boja na Dublju. Posle tri decenije obnovljeno je na Bubanji, kod Glušaca, sećanje na 15. jul 1941. godine, kada je na ovom mestu održava Okružna partijska konferencija. Postavili smo i novu ploču na ulazu u zgradu Skupštine opštine Bogatić koja simbolizuje akciju Mačvanskog partizanskog odreda u kojoj je 7. avgusta 1941. godine oslobođen Bogatić, koji je tada bio prva slobodna varoš u srcu porobljene Evrope. U ovim pravcima biće usmerene i naše naredne aktivnosti, kaže Mioljub Josipović predsednik Opštinskog odbora u Bogatiću, koji pored svojih prvih saradnika Miroslava Dragićevića i Dušana Smiljanića ima veoma dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.
Pored dobre saradnje sa mnogim boračkim organizacijama ( Sremska Mitrovica, Bijeljina, Novi Sad, Valjevo, Užice... ) on uočava i potrebu objediljavanja aktivnosti više srodnih ovdašnjih udruženja u interesu efikasnijeg ostvarenja planiranih zadataka.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa