10. mart 2016.10. mar 2016.
OSNAŽIVANjE ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

ZA POSAO SE MORAMO IZBORITI SAMI

Žene će moći da se učlane u šabačku zadrugu, koja će funkcionisati kao malo gradsko preduzeće, kroz koje će se dalje plasirati njihovi proizvodi
Program osnaživanja žena za preduzetništvo, predstavljen je u ponedeljak u Centru za stručno usavršavanje. Skup je otvorio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je kazao da je žensko preduzetništvo jedan od načina da se mnogo osoba zaposli.
-Pohvalno je što se za program osnaživanja ženskog preduzetništva prijavilo ovako mnogo žena. Ovo je tema koja je aktuelna na državnom nivou, a naša ideja je da dobar primer zapošljavanja žena bude u Šapcu. Smatram da nam zaposlenje i posao neće doneti niko sa strane, već se za to moramo izboriti sami, u našem gradu. Imamo plan da u Šapcu, u naredne četiri godine, svako ko želi da radi, ima posao, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Marija Ivanković Jurišić, članica gradonačelnikovog tima zadužena za žensko preduzetništvo, razgovarala je sa više od 150 žena koje su se prijavile za ovaj program. Ona je istakla da na ovaj način može se zaposliti blizu 1.000 žena, a sve sa idejom da se ekonomija osnaži otvaranjem malih preduzeća.
Na prvom predavanju, razgovaralo se o mogućnosti da se žene opredele za jednu od dve oblasti: prehrambenu proizvodnju i proizvodnja tekstila.
-Žene će moći da se učlane u šabačku zadrugu, koja će funkcionisati kao malo gradsko preduzeće, kroz koje će se dalje plasirati njihovi proizvodi. Najpre želimo da se proizvodi naših žena prodaju u gradu, a onda i po Srbiji i izvoze u inostranstvo. Pored zadruge, one žene koje su već u biznisu, mogu se opredeliti za mentorstvo, pri čemu ćemo im pomoći da se povežu sa uspešnim preduzetnicama i uče od njih, kazala je Marija Ivanković Jurišić.
Ona je istakla da je u planu i stvaranje novih linija proizvoda i uslužno poslovanje za već poznate brendove.
Tim gradonačelnika Šapca za žensko preduzetništvo, koji vodi Marija Ivanković Jurišić, poziva nezaposlene žene da učestvuju u programu edukacije i obuke za sopstveni biznis ili posao u zadruzi.
Formular za prijavu na adresi: njnjnj.sabac.rs /aktuelnosti/oglasi. Obrazac se može preuzeti i na Jedinstvenom šalteru Gradske uprave.
Dodatne informacije: zensko.preduzetnistvoŽsabac.org; 064 876-27-85.
Na isti broj mogu se javiti sugrađanke koje žele da im se prijavni formular pošalje na kućnu adresu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa