10. mart 2016.10. mar 2016.
POTPISAN SPORAZUM O NAMERAMA ZA IZGRADNjU AUTO-PUTA ŠABAC-RUMA

JOŠ JEDNA ŠANSA ZA AUTO-PUT

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnici firme „Emta Infrastructure“ iz Vankuvera, potpisali su prošlog četvrtka Sporazum o namerama o izgradnji auto-puta od Rume do Šapca
Jedan od mogućih načina izgradnje auto-puta koji će povezati Šabac i Rumu je javno privatno partnerstvo. Predstavnici kanadske kompanije „Emta Infrastructure“ razgovarali su prošle nedelje o ovoj temi sa gradonačelnikom Šapca, a tom prilikom potpisan je i Sporazum o namerama, koji podrazumeva podršku realizaciji ovog infrastrukturnog projekta.
- Sporazum o namerama potpisan sa kredibilnim firmom treba da realizuje upravo ono što mi godinama u Šapcu sanjamo, a to je izgradnja auto-puta od Rume do Šapca. Želimo da zajedno organizujemo posao i da u jednom zajedničkom nastupu pred Vladom Republike Srbije, putem koncesije i javno-privatnog partnerstva, ostvarimo dugogodišnji san Šapčana. Ovo radimo da bi se ljudi zaposlili, da bismo dobili dobre uslove za dalji razvoj Šapca. Na tom putu nam neće niko ništa doneti sa strane, moramo dosta toga da uradimo sami, priliku za dobar posao, investicije, zaposlenje moramo da stvorimo mi sami. Mi u Šapcu upravo to i radimo, jer je to naš grad, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Predstavnici kanadske kompanije imaju veliko iskustvo u značajnim infrastrukturnim projektima, a spremni su na izgradnju auto-puta od Rume do Šapca.
- Srećni smo što smo došli u Šabac i drago nam je što smo ostvarili saradnju sa Gradom i gradonačelnikom Zelenovićem, jer se ne dešava često da sarađujemo sa gradovima u Srbiji. Verujem da ćemo zajedničkim zalaganjem ostvariti san Šapčana i izgraditi most i dugoočekivani auto-put, naveo je Brajan Beker, predsednik Upravnog odbora „Emta Infrastructure“.

Na referentnoj listi kompanije „Emta Infrastructure“ nalaze se projekti u čijoj je realizaciji ova firma učestvovala, poput mosta na Bosforu i pruge Torino - Milan.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa