10. mart 2016.10. mar 2016.
PODRŠKA BIVŠIM RADNICIMA MINERALNIH ĐUBRIVA

PISMO PRIVREDNOM SUDU

Gradonačelnik Šapca podržao bivše radnike fabrike „Zorka-Mineralna đubriva“
Bivši radnici „Zorka-Mineralna đubriva“, okupili su se u ponedeljak pred zgradom „Glasa Podrinja“, sa molbom da objavimo pismo koje je nadležnom Privrednom Sudu u Valjevu uputio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Radnici polažu pravo na 850.000 evra iz prodaje imovine „Zorka ““ Mineralnih đubriva“ Viktorija grupi ali ne mogu da ostvare svoja prava jer su onemogućeni da naplate svoja potraživanja pravosnažnim sudskim presudama.
Imajući u vidu da Grad Šabac nije nadležan za rešavanje ovog problema, učinio sam sve što je u mojoj moći da bi oni dobili informaciju o tome kako da ostvare svoja prava. Nažalost, povratnu informaciju nisam dobio ni od Agencije za privatizaciju ni od Ministarstva privrede ni iz Kabineta predesednika Vlade Republike Srbije. Nadam se da ćemo novim pismom, koje smo poslali 25. februara, učiniti da radnici dobiju odgovor i da će im nadležni republički organi izaći u susret, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik Šapca podsetio je da je više puta upućivao dopise Agenciji za privatizaciju, Ministarstvu privrede i premijeru Vlade Srbije o neophodnosti dostavljanja informacija jer je reč o radnicima čija je egzistencija ugrožena.
Radnici su ovom prilikom istakli i da im je podrška gradonačelnika značajna u rešavanju situacije u kojoj se nalaze jer ne mogu da naplate svoja potraživanja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa