10. mart 2016.10. mar 2016.
PODIZANjE NASIPA NA ČEVRNTIJI I DUMAČI

PREVENCIJA DALA REZULTATE

Gradonačelnik Šapca i komadant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojše Zelenović, obišao je u nedelju, 13. marta, sa članovima Štaba, lokacije na kojima su počeli radovi na ojačavanju bedema na Čevrntiji i Dumači.
Gradonačelnik Zelenović je istakao da je u Šapcu situacija redovna i da se sve naredbe koje su donete na Sednici Štaba za vanredne situacije sprovode. Obilazeći Čevrntiju, on je podsetio da je to bila jedna od najkritičnijih tačaka za vreme poplava 2014. godine.
-Na osnovu zaključaka Štaba za vanredne situacije donete su odluke da se 5,2 kilometra nasipa, na potezu Drenovac-Čevrntija, uzvisi za jedan metar. U skladu sa Operativnim planom odbrane od poplava, to radi nadležno preduzeće VP „Sava“. Pored toga, urađene su servisne saobraćajnice uz nasip, kako bi se obezbedio što lakši pristup. Na Dumači je zemljanim materijalima nasip podignut za jedan metar, a radovi se izvode u dužini od 900 metara. Još jednom ću napomenuti da sve radove obavljaju nadležna preduzeća, pa nema potrebe da se građanstvo uključuje u odbranu, rekao je Nebojša Zelenović, komadant Gradskog Štaba za vanredne situacije.
On je istakao da je najbolji pokazatelj prevencije čišćenje 70 kilometara kanala i vodotokova drugog reda, koje je Grad Šabac pročistio prošle godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa