10. mart 2016.10. mar 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU

ZA BUNARE 45 PRIJAVA

U Direkciji za poljoprivredu opštine Vladimirci posao preregistracije domaćinstava i konkurs za kopanje bunara obeležili su period tokom zime. Imali su domaćini priliku da u mesnim kancelarijama popune obimnu dokumentaciju, i to uglavnom iskoristili.
- Može se tako reći jer bilo je to veliko olakšanje, ako se zna da ima oko 4.500 domaćinstava i, da se gužve u Direkciji stvore jer u proseku trena petnaestak minuta, da se papiri popune, ali mnogi su to uradili i to hrabri, jer sada se po isteku tog ustupka mora u Direkciju do isteka vremena predviđenog za ovaj posao. Mi smo učinili koliko je do nas a, ljudi rade po ubeđenju i tu smo uglavnom zadovoljni, iako je bilo mnogo posla koji se morao uraditi u vremenski ograničenom roku, kaže direktor Direkcije za poljoprivredu Dejan Nešić.
Konkurs za bunare je doneo 45 prijava i tu je sada posao na komisiji da utvrdi ko ispunjava uslove pa sledi samo kopanje bunara, kaže Nešić.
- Dobro je što je većina sa područja koje nije pokriveno gradskom vodom. Koliko njima voda znači suvišno je trošiti reči, ali je i pohvalno da proizvođači shvataju značaj ovog posla jer gledati samo u nebo nije rešenje. Zalivanje je nužno, kaže direktor Direkcije.
Za potpunu informaciju lokalna samouprava subvencioniše kopanje do 80 metara sa 20 evra po metru, a preko te dubine 30 evra uz podatak da se to odnosi za bunare do 125 metara dubine, koliko opština može da pomogne a i broj bunara će zavisiti od raspoloživih sredstava.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa