10. mart 2016.10. mar 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: MINI JEZERO U BELOTIĆU

RIBNjAK U RAJU ZA OČI I DUŠU

Protojerej Aca Gajić u Posavotamnavskom Belotiću, u parohijskom kompleksu hrama posvećenom Caru Lazaru, u ukusno uređenom prostoru osmislio je kutak, kako reče za mini jezero sledeći primer manastira Kaona, koji je raj na zemlji po mišljenju nebrojenih vernika i namernika.
- Kao čedo crkve u Kaoni ugledali smo se i na sve što krasi manastir i, eto jezera koje će biti uz prigodnu površinu oko mini jezera i ribnjak može biti, pa eto punog uživanja. Za vernike da se odmore i uživaju uz cvrkut ptica i sve što smo već uradili ali posao nije gotov, treba sve isplanirati do konačnog izgleda, zadovoljan je sveštenik omiljen na ovim prostorima.
Da se veliki posao uradi bila je potrebna i pomoć i tu se odazvala lokalna samouprava.
- Dali su nam na raspolaganje mašinu koja je iskopala prostor od sedam puta 20 metara koji sada treba urediti i, mi smo im bezmerno zahvaln, pošto su nam i ranije pomagali, kada je god bilo prilike, kaže Aca Gajić.
Ima tu i drugih planova ali mudri mladi sveštenik se drži one narodne, prvo skoči pa reci hop.

Od škole u Belotiću do samog hrama ostao je neasfaltiran deo puta od oko 200 metara. I to sledi uskoro ili tačnije kad vreme dozvoli kaže, agilni sveštenik.
- Opet uz pomoć lokalne samouprave koja itekako ima sluha za selo i svetinje i tu im kako narod voli reći skidamo kapu. Vredni poslovi su urađeni a, to ne bismo mogli sami bez pomoći čelnika opštine i nadležnih službi, zaključuje Gajić.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa