10. mart 2016.10. mar 2016.
ODRŽANA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA „UPUST“ U ETNO SELU VRHPOLjE

Ujednačeni kriterijumi

Udruženje preduzetnika u seoskom turizmu Srbije, 10. marta u Etno selu Vrhpolje, održalo je je proširenu sednicu Upravnog odbora, na kojoj su prisustvovali članovi iz raznih sredina i po pitanju dnevnog reda doneli više zaključaka od značaja za dalji rad. Polazeći od ciljeva Udruženja koji se odnose na unapređenje seoskog turizma kroz promociju turističkih potencijala i planiranje različitih turističkih proizvoda na tržištu, privlačenju različitih segmenata turista, unapređenja imidža Srbije to je potreba da se o istom obaveste Ministarstvo turizma i TOS. Obrazovana je radna grupa za unapređenje kvaliteta rada seoskog domaćinstva i samog ruralnog turizma koji će preispitati teškoće rada i dati predlog za ujednačenost kriterijuma kod kategorizacije samih objekata i poslovanja koje proizilazi ne samo iz analize stanja već i praćenjem trendova i primera dobre prakse iz zemalja okruženja. Udruženje će prilikom najave turističke sezone i manifestacija kod svojih članica promovisati seoski turizam, definisati stanje i predložiti mere za brži i efikasniji razvoj i unapređenje seoskog turizma. Udruženje je tokom 2015. godine, obeležilo 10 godina rada i dodelilo priznanja istaknutim članovima kao i nosiocima priznanja „Turistički cvet“.
Na sastanku Upravnog odbora Udruženja preduzetnika u seoskom turizmu, Dani Erne, vlasnik turističkog Etno kompleksa iz Skorenovca, kod Kovina, naglasio je značaj elektronskih medija u promovisanju turističke ponude, kao i samih društvenih mreža. Ovogodišnje iskustvo sa Sajma turizma u Beogradu i Sajma turizma u Budimpešti pokazuje da je medijska promocija i promocija nastupa, garancija za kvalitetnu turističku popunjenost.
Mica Jelisavčić iz Ježevice ““ Kosjerić je vlasnik vile „Jela“ i začetnik ruralnog turizma sa prvim hotelom za seoski turizam. Opremljena sa svim potrebnim sadržajima za kulturni, sportski, rekreativni odmor, suočena je sa brojnim teškoćama i nepoznanicama, koje se odnose na kategorizaciju objekata, poštovanju standarda i pravilnika.
Milojka Kovačević „Vila Albedo“ ““ Šabac, naglasila je da ove godine obeležava 10 godina rada i da je godina jubilarna za TO Šabac, za sam grad Šabac pa u svečarskom duhu sa brojnim sadržajima dočekuje nastupajuću sezonu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa