10. mart 2016.10. mar 2016.
ODRŽANI 32. ZIMSKI SUSRETI UČITELjA SRBIJE

ŠKOLE ZA 21. VEK

Oko četristo prosvetnih radnika iz Šapca i okoline prošle subote u OŠ „Janko Veselinović“ učestvovalo u stručnom usavršavanju kroz dvanaest jednodnevnih seminara
Šabac je prošle srede osmi put ugostio učitelje na tradicionalnim 32. Zimskim susretima učitelja Srbije. Društvo učitelja Šabac i Savez učitelja Repubike Srbije za oko četristo učitelja iz Šapca i okoline organizovali su dvanaest seminara tokom Dana stručnog usavršavanja u OŠ „Janko Veselinović“.
- Ponuđeni seminari zadovoljili su sve kompentencije učitelja koje su im potrebne za jednu školsku godinu, a koji su obuhvatili osnovne predmete - srpski jezik, matematiku, prirodu i društvo, likovno, muzičko. Budući da radimo na poboljšanju saradnje sa roditeljima imali smo dva seminara na kojima su učitelji naučili kako da kroz radionice održe roditeljske sastanke. Imali smo i seminare o času odeljenske zajednice kako bismo poboljšali razvijanje drugarstva i toleranciju, a smanjili razvijanje nasilja u školama - rekla je Suzana Mijušković, predsednica Društva učitelja Šabac.
Celokupno stručno usavršavanje svih dvesta pedeset učitelja iz grada finansirala je Gradska uprava jer je, po rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića, ulaganje u usavršavanje učitelja preduslov za dobro obrazovanje dece.
- Naša deca imaju pravo na obrazovanje. Pravo da uče kao sva ostala deca u Evropi. Da bismo to omogućili učitelji moraju da savladaju određene programe, da budu bolji učitelji, da na bolji način prenesu znanje. Očekujemo da nam deca budu samosvesna i odgovorna, a to ne možemo bez škole za 21. vek. Zato je potrebno da deca idu u jednu smenu, da u jednoj smeni obave sve svoje školske zadatke sa svojim nastavnicima i učiteljima i da imaju zdrav i topao obrok i da u jednom ozbiljnom i organizovanom obrazovnom sistemu postižu što bolje rezultate - dodao je gradonačelnik.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa