10. mart 2016.10. mar 2016.
GRAĐANSKA INICIJATIVA KORAK

SAOPŠTENjE

GI KORAK obaveštava javnost da ni na koji način neće učestvovati na parlamentarnim i lokalnim izborima. Svrha našeg postojanja je društveno odgovorni rad usmeren ka poboljšanju uslova za život sredine kojoj pripadamo, te naši tekstovi nisu deo političkog predizbornog marketinga nijedne partije, ni interesne grupe. Cilj nam nije da osvojimo, niti učestvujemo u vlasti, već da svojim tekstovima i akcijama ukazujemo na svetle i tamne tačke zajednice, te delujemo na javnost da ih i sama primeti, pohvali, reši.
Podsećamo političke stranke da ne zaborave da, samo po sebi, osvajanje vlasti ma koje političke opcije zajednici ne znači ništa, ako nije prvi deo puta ka boljem životu. Apelujemo da se u kampanji ne manipuliše osiromašenim i zbunjenim građanima, jer oni su glasači samo ovog trenutka, a sve ostalo vreme su komšije, rođaci i sugrađani. Naročito, i pre svega, zahtevamo da u predizbornim aktivnostima ne bude zloupotrebe dece u reklamne svrhe. Zloupotreba dece zabranjena je Konvencijom o pravima deteta.
Svi učesnici najnovije borbe za vlast treba da vode računa šta u kampanji obećavaju, jer obećano ne treba samo izgovoriti već - treba ispuniti.
Za vreme izborne kampanje GI KORAK nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima normalno, svesna da je naše delovanje proces koji ne počinje i ne ostvaruje se u trenutku, ne zavisi od trenutne popularnosti ili ideologije koja će trenutno dobiti većinu. Ideologija koju zagovaramo je ideologija kvalitenijeg života, a ona je interes svih i okrenuta je uvek delovanju u sadašnjosti, a proceni ostvarenog u budućnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa