10. mart 2016.10. mar 2016.
DAN ŠKOLE U LIPOLISTU

Pod okriljem krivog bagrema

Mačvansko selo Lipolist svoj naziv duguje stoletnim lipama koje su simbol sela. O njemu su pisali veliki pisci poput Dobrice Ćosića u romanu „Vreme smrti“ i Janko Veselinović u svojim pripovetkama. Ovim rečima je direktor škole Dobrosav Tušanović započeo priredbu posvećenu jubileju Dana škole.
Od osnivanja 160 godina u kojoj je general Stepa Stepanović odlikovan za vojvodu, obeležen je svečanom priredbom.
Brojne zvanice imale su priliku da uživaju u programu priredbe „Pod okriljem Krivog bagrema“, koju su priredile nastavnica srpskog jezika Ana Živanović Vuković i učiteljica Bojana Ivanić. Horom je rukovodio Dejan Josipović, nastavnik muzičke kulture. Prisutni u sali su mogli da osete duh nekadašnje Srbije, vreme junaštva i narodne tradicije, koja je sve zapostavljenija i modernizovanija.
Uloženi napor i trud i oživljavanje istorije izazvale su neizostavne emocije. U tome i jeste lepota, a rezultat se video na bini zahvaljujući veštinama učenika.
Ceremoniji je prisustvovala i praunuka vojvode Stepe dr Ivana Lučić koja je uveličala moć i značaj jubileja.
Slavlje i veselje je bilo upotpunjeno folklornim nastupima.
Publici se i na kraju programa obratio direktor škole koji je podsetio na značaj Krivog bagrema i pozvao sve da posete ovo istorijsko i kulturno mačvansko mesto.
Prof. srpskog jezika Daliborka Bl

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa