10. mart 2016.10. mar 2016.
EKOS u susret svetskom danu voda i „moći vode“

Bolja voda bolji poslovi

U utorak, 22. 03. 2016. u 17 časova u sali Kulturnog centra, EKOS će zajedno sa članovima, prijateljima ekologije, volonterima, vršnjačkim edukatorima i uvaženim gostima obeležiti svetski Dan voda. Ovaj dan se obeležava već 23 godine, a u tom smislu EKOS ga obeležava od samog početka svog osnivanja od 2009. godine. Ovogodišnja tema je „Bolja voda, bolji poslovi“.
Naime skoro polovina radnika na svetu (što predstavlja negde oko 1,5 milijardu ljudi) radi u sektorima za čije je funkcionisanje potrebna voda ili su njihovi poslovi vezani za vodu i zavise od nje, kao i od onih koji omogućavaju njenu bezbednu isporuku. Osim što će prezentovati svoje aktivnosti koje se tiču raznolikih sprovedenih akcija u gradu i okolini, EKOS će prezentovati obrazovni film „Moć vode“ koji je urađen u saradnji sa OŠ „Nikolaj Velimirović“ a koji je na konkursu (koji je raspisalo Ministarstvo prosvete i nauke 7.12.2015.) dobio drugu nagradu u kategoriji 300 prijavljenih filmova.
Obeležavanje svetskog Dana voda je značajan segment ekološke i klimatske pismenosti dece i građana Šapca uz podsećanje i poštovanje dve značajne činjenice, da naš grad leži na obali reke Save i da je u poslednje dve godine bio u situaciji da razmišlja i deluje o vanrednom poplavnom talasu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa