10. mart 2016.10. mar 2016.
Planinari iz Krupnja obeležili osam godina rada

SLAVA SOKOLOVA

Analiza dosadašnjeg rada i planovi za naredni period. Skromno i domaćinski u duhu pravoslavlja. Krajem aprila tradicionalni uspon na Kostajnik
Članovi Planinarskog kluba „Soko“ iz Krupnja obeležili su klupsku slavu Sveti Simeon Mirotočivi u prostorijama crkvenog doma u Krupnju. U prisustvu sveštenstva izlomljen je slavski kolač i posluženo slavsko žito i vino. Planinari iz Krupnja su iskoristili priliku da analiziraju aktivnosti u protekloj godini i naprave plan aktivnosti za naredni period.
- Prvi veći događaj planiran je za 24. april kada pripremamo tradicionalnu osmu po redu planinarsku akciju „Uspon na Kostajnik“ kada ćemo ugostiti oko 150 planinara iz desetak društava iz okoline, kao i društva „Kopaonik“ iz Beograda i planinare iz Požarevca. Reč je o zanimljivoj stazi za pešačenje dužine oko 12 kilometara sa nekoliko eksponiranih delova. Od škole u selu Kostajnik kod Krupnja se izlazi na najviši vrh od 748 metara nadmorske visine odakle se pruža prelep pogled na okolne vrhove. Tom prilikom se obilazi i Bobarna pećina dubine od oko 50 metara i dva atraktivna vodopada - najavljuje događaj Dejan Strailović predstavnik PK „Soko“ iz Krupnja koristeći priliku da pozove sve zainteresovane da obavezno dođu i uživaju u prirodi i lepotama Rađevine.
Pored planinara iz Krupnja na slavi su bili i predstavnici prijateljskih planinarskih društava, udružnja gljivara, ribolovaca i ekologa iz ovog kraja. Jednom rečju, ljubitelja prirode.
Planinarski klub „Soko“ iz Krupnja osnovan je početkom 2008. godine i okuplja oko 35 članova.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa